Menu

-

Vestigingen

Alle
Menu
Home
Terug

Menu

-

Vestigingen

Alle
Menu
Home
Terug
Terug

Anne&Max bio chocolade

Door Max

30/11/2020

Chocolade kan altijd

Met trots presenteren wij de 4 Anne&Max chocoladerepen. De chocoladerepen worden gemaakt in Schotland bij het bedrijf Chocolate Tree. De cacaobonen komen uit alleen uit Peru. Alastair (de oprichter van Chocolate Tree) heeft alle cacaoplantages zelf bezocht. De plantages bevatten enkele van de beste voorbeelden van agroforestry in Peru. De bonen worden in Peru gebrand en gemalen. Zo behoud je de lokale productie en haalt het producerende land er ook financieel voordeel uit.  De cacaomassa wordt verder tot eindproduct verwerkt in Schotland door Chocolate Tree.
De chocolade wordt handgemaakt in kleine batches is 100% biologisch, de verpakking is plasticvrij en plantaardig. De repen zijn vrij van conserveringsmiddelen en kleurstoffen.

 

Max, van chocolade eten is nog nooit iemand onaardig van geworden. Anne

De smaken

Er zijn vier heerlijke smaken:

  • Fris-zoete Bosfruit
  • Kruidige Vandaag-Blijf-Ik-Binnen
  • Intense koffie hazelnoot
  • Volle Supernoten

Teruggeven

Alle repen zijn 100% biologisch en direct trade. Direct Trade is geen officiële certificering, het is een manier van werken. Een manier die ruim afwijkt van het Fair Trade systeem. Door het regelmatig zelf bezoeken van de cacaoplantages, ontstaat er een beter contact met de mensen die werken op deze plantages.

Alistair van Chocolate Tree: ”Alle ingrediënten en materialen die we kopen maken deel uit van bio-diverse landbouwecosystemen, en dat de sociale impact van onze activiteit gunstig is voor de betrokken gemeenschappen. Al onze inspanningen moeten zijn om onnodige negatieve impact op mens en milieu te verminderen en positieve duurzame manieren van leven, eerlijkheid en gelijkheid aan te moedigen.”

De cacao die wordt gebruikt in de Anne&Max chocoladerepen wordt gekweekt in een agro-bosrijke omgeving; dat betekent dat het wordt gekweekt als een metgezel voor andere planten en dieren in het wild. Dit stimuleert en beschermt de biodiversiteit. De cacaoplanten kunnen deel uitmaken van een bosplan of wild zijn, maar mogen niet de oorzaak zijn van ontbossing.

Meer verhalen

Jouw huiskamer in de stad