Menu

-

Vestigingen

Alle
Terug
Terug

Anne&Max ontbijtbox

Door Max

13/04/2023

Waarom ontbijten

Iedereen weet het wel: ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. Toch blijft het vaak lastig om uit je warme bed te komen en met blote voeten op de koude keukenvloer je ontbijt klaar te maken. Hierom hebben wij de Anne&Max ontbijtbox samengesteld. Een box vol mooie en voedzame producten met elk een bijzondere verhaal die jou de beste start van de dag geven!

We maken van je ontbijt een feest

Met de ontbijtbox maken wij een feest van de eerste maaltijd van de dag! De box is zo samengesteld om jou een goede start te geven, je lang verzadigd blijft voelen en je uren productief bezig kan zijn. Na een nacht slapen heeft je lichaam energie nodig om goed aan de dag te beginnen. Het ontbijt is een belangrijk moment om vezels, vitaminen en mineralen binnen te krijgen. Door goed te ontbijten verdeel je het eten regelmatiger over de dag waardoor je minder honger hebt en ook minder snel zal snoepen.

Wat zit er in allemaal in de ontbijtbox?

  • Ontbijtsandwich met kaas, tomaat, spinazie en vegan mayo
  • Bio croissant met gezouten boter en fruitcompote
  • Boerenschep yoghurt met fruit en knapperige granola
  • Energieshake van mango, gember, banaan en lijnzaad
  • En als cadeautje een dadel omhuld met een laagje pure chocolade

Vegan ontbijtbox

  • Ontbijtsandwich met vegan eisalade
  • Bio croissant met vegan boter en fruitcompote
  • Vegan yoghurt met fruit en knapperige granola
  • Energieshake van mango, gember, banaan en lijnzaad
  • En als cadeautje een dadel omhuld met een laagje pure chocolade

Meer dan een glimlach

Het is helemaal niet erg als je niet 100% plantaardig eet, maar we kunnen samen wel wat planeetaardiger worden. Door bijvoorbeeld de opzet van onze direct trade met de koffieboeren in Peru, op zoek te gaan naar de eerlijke prijs voor koffie, steeds meer vega(n) opties aan te bieden op de menukaart, de avocado te schrappen en nog veel meer. 

zodat alles wat goed smaakt, ook goed voelt!

Wij staan écht in contact met de producenten van onze mooie producten. Elke producent heeft het behoud van mens en natuur hoog in het vaandel staan. Dit kan in de vorm zijn van het planten van bomen om de carbon footprint te verkleinen of het werken met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Lees alles over onze planeetaardige missie

Yogi & Yousef chocodadel; een gezond, heerlijk en voedzaam tussendoortje

Een extra zachte Dalia Sukkary dadel omhult met pure chocolade van de Euforij. De dadels zijn bijzonder voedzaam: ze bevatten maar liefst 10 essentiële mineralen zoals magnesium, kalium en ijzer. Ook bevatten ze veel vitaminen, proteïnen en vezels. Hierdoor worden dadels langzaam en goed verwerkt door het lichaam, ideaal om je te voorzien van langdurige energie. De dadels worden rechtstreeks van de palmboom geplukt en 100% natuurlijk behandeld, zonder chemische nabehandeling, additieven of toegevoegde suikers.
Yogi & Yousef plukken de dadels vers en koelen ze direct. Daardoor zijn ze zacht en vol voedingsstoffen. Insecten nestelen zich graag in gedroogde dadels, doordat Yogi & Yousef de dadels direct koelen (en dus niet eerst drogen), is er geen kans dat je een insect vindt in je dadel. 

De dadelplukkers werken volgens het ‘dawn-picking’ principe. Dit is een techniek waarbij de plukkers alleen in de vroege uren van de dag aan het werk zijn. Dit verlengt het plukproces dan wel, maar zorgt ervoor dat de plukkers nooit oververhit raken in de brandende Arabische zon. Na het plukken worden de dadels allemaal nauwkeurig gekeurd en uit gesorteerd. De dadels die er het mooist uitzien worden verpakt. De dadels met het mooiste karakter worden verwerkt tot heerlijke dadelpasta, spreads, siroop en gezonde snacks. Zo wordt de gehele oogst gebruikt.

Meer verhalen