Menu

Anne&Max

Vestigingen

Alle
Menu
Home
Terug
Terug

Espresso van het seizoen

Door Anne

25/04/2019

RWANDA

De Seizoensespresso komt uit Rwanda van de coöperatie: Dukunde Kawa, wat in het Kinyarwanda betekent: Let’s love coffee!
Deze coöperatie bestond in 2003 uit 300 koffieboeren, ze hebben toen van de overheid van Rwanda een subsidie ontvangen waarmee ze een wasstation konden bouwen. Ondertussen is de coöperatie gegroeid tot 2100 koffieboeren en zijn ze in het bezit van vier wasstations! De coöperatie helpt de boeren niet alleen met het verbouwen van koffie, maar ook met andere voedingsmiddelen en onderwijs.Alle koffieboeren hebben 200-300 koffieplanten, alleen de rijpe koffiebessen worden met de hand geplukt, dit wordt selective picking genoemd.  Vervolgens worden de bessen ontpulpt:ontdaan van hun schil en worden ze gemiddeld 12 uur gefermenteerd. De bessen worden hierna met de hand gesorteerd en gecheckt. Dan gaan de bonen naar de droogtafels, waar ze gemiddeld 14 dagen liggen te drogen tot dat ze een vochtpercentage hebben van 11%.
Rwanda–Dukunde Kawa
Producent: Dukunde Kawa -Musasa
Variëteiten:Bourbon
Proces: Gewassen
Oogst: 2019
Hoogte:1700 – 2000m boven zeeniveau
Smaakomschrijving: peer, rode bessen, zwarte thee en chocolade

Meer verhalen

Jouw huiskamer in de stad