Menu

Anne&Max

Vestigingen

Alle
Menu
Home
Terug
Terug

Espresso van het seizoen

De seizoensespresso komt uit Ethiopië en is een naturel. De espresso komt uit de regio Guji en is van de Dimtu Tero Farm.

Door Anne

25/04/2019

Getachew Zeleke is de eigenaar van de Dimtu Tero Farm. Hij heeft zichzelf een ambitieus doel gesteld: hij wil de koploper zijn op gebied van kwaliteit, transparantie en duurzaamheid in de regio Guij.
Hij werkt samen met boeren uit verschillende dorpen in de Guij zone die zich bezighouden met duurzaamheid. Deze smallholders zijn gelijkwaardige partners en ontvangen een premie bovenop de standaard prijs, rente-vrije leningen, verbeterde zaailingen en trainingen in productiviteit, kwaliteit en duurzaamheid.
In totaal werkt Getachew samen met 136 geregistreerde smallholders die samen 989 hectaren grond bezitten. De koffieproductie is biologisch, sociaal duurzaam en milieuvriendelijk.

Single origin Ethiopië Guij – 100% bio Arabica

Land: Ethiopië
Regio: Guij
Coöperatie: Dimtu Tero
Variateit: mixed Heirloom
Bewerkingsmethode: naturel
Groeihoogte: 1808-2128 meter
Certificering: biologisch
Oogst: december – januari
Brandprofiel: espresso
Zetmethode: espressomachine en vol automaat
Zetadvies: espresso – dosering: 19,5 gram, doorlooptijd: 26 – 28 sec, shotgewicht: 38-40 gram
Smaakomschrijving: winey, aardbei, melk chocolade, vanille en kers

Meer verhalen

Jouw huiskamer in de stad