Menu

-

Vestigingen

Alle
Menu
Home
Terug

Menu

-

Vestigingen

Alle
Menu
Home
Terug
Terug

Het familiebedrijf Den Eelder

Door Anne

07/04/2021

Anne&Max x Den Eelder

Al meer dan 15 jaar is Anne&Max een huiskamer in de stad. (Wij maakte al cappuccino’s toen je het melkschuim er nog op schepte.) En al 15 jaar doen we dat aan de hand van onze waarden: Open, Eerlijk, Zorgzaam, Betrokken en Respectvol. Als iets niet aan die normen voldoet, doen we het niet.
Daarom hebben we al 15 jaar veelal bio, biodynamische, fairtrade, direct-trade, labelrouge, lokaal, NON-GMO of gewoon hele goede eerlijke producten met een bijzonder verhaal.

En zo zijn wij ook een samenwerking gestart met het familiebedrijf Den Eelder. De normen en waarden kwamen overeen met die van ons en ook zij hebben de MVO werkwijze hoog in het vaandel staan. De romige yoghurt van Den Eelder wordt gebruikt in veel van onze kom ontbijten o.a. in de Fruit & Granen en in de yoghurt potjes op onze planken en boxen.

Het lievelingetje van de familie

Het lievelingetje in de familie Den Eelder is de koe en daar zorgt de familie dan ook erg goed voor. Waar bestaat de beste zorg dan uit? Nou o.a. hieruit:

 • Keuzevrijheid: de koeien kiezen zelf wanneer ze gemolken worden en wanneer ze naar buiten gaan.
 • Persoonlijke chip: voor volledige toezicht op de gezondheid van de koe.
 • Gezonde voeding: de basis is altijd het eigen gras.
 • Extra koecomfort: met compostbedden en koeborstels voor verzorging van de huid.
 • Zwangerschapsverlof: 12 weken in de transitiestal, want ook voor de koe is het een bevalling
 • Speciale kalveren-iglo’s: voor extra toezicht en controle op de gezondheid.
 • De koeparasol: als de zon hard schijnt is het belangrijk om de koeien bescherming te bieden.

Van de koe tot in het pak

Bij Den Eelder wordt de melk direct verwerkt tot heerlijke producten in de zuivelmakerij. De zuivelmakerij staat ook op het erf, dus alles wordt direct vers verwerkt. De oorspronkelijke natuurlijke samenstelling wordt in het verwerkingsproces intact gehouden. Den Eelder is in het bezit van het Echte boerderij zuivel keurmerk en dat is uniek in Nederland.

“BIJ DEN EELDER WILLEN WE GRAAG BOVEN HET MAAIVELD UITSTEKEN, WANT DAAR SCHIJNT DE ZON”

MVO partner

Goed voor mens, dier en planeet. Den Eelder draagt op de volgende manieren bij:

 • Het zelf opwekken van groene energie door zonnepanelen op het dak van de zuivelmakerij en de koeienstallen en het hebben van een mestvergistingsinstallatie.
  Zonnepanelen: Op dit moment produceren wij ongeveer 75% van alle energie die we zelf nodig hebben.
  Mestvergistingsinstallatie: Dit is een installatie die het methaangas uit mest omzet in groene stroom en warmte. Methaangas is een broeikasgas wat in de poep van koeien zit, doordat ze dit gas nu opvangen hebben ze ongeveer 20% minder uitstoot en produceren ze groene energie.
 • Extra aandacht voor de weidevogels door het aanleggen van een plas-dras perceel. Dit is een groot stuk weiland dat enkele centimeters onder water staat. Dit zorgt ervoor dat het een drassig oppervlak wordt en dus een perfecte plek is voor vogels.

 

Meer verhalen

Jouw huiskamer in de stad