Menu

Anne&Max

Vestigingen

Alle
Menu
Home
Terug
Terug

Mededeling

Het Corona virus brengt ieder op veel manieren leed. Anne&Max heeft haar deuren moeten sluiten, dit is niets in vergelijking met wat sommige van jullie misschien op het moment moeten meemaken.

Wat doet Anne&Max

Wij willen onze ook missie online doorzetten; de huiskamer in de stad zijn. In onze webshop bieden wij producten voor thuis aan. Denk aan koffie, thee, Chai e.a. Wij zijn trots op onze producten en willen dit graag met jullie delen. Zodat nu thuis ook de Anne&Max de beleving kan worden ervaren.

Bezoek webshop

KOEL DEZE ZOMER AF MET YAYA KOMBUCHA BIJ ANNE&MAX

Door Anne

01/07/2019

Anne&Max is altijd in ontwikkeling en op zoek naar innovatieve foodtrends die bij Anne&Max haar product-kernwaarden passen. Op deze manier is Anne&Max ook in aanraking met YAYA kombucha gekomen en is de samenwerking tot stand gekomen.
Charlotte en Tom zijn de oprichters van het merk YAYA kombucha. Charlotte werkte freelance en Tom werkte als marketeer bij Adidas. Beiden hadden zij veel plezier in hun werk, maar wilden toch ook graag zelf gaan ondernemen en toen kwam kombucha op hun pad.

Oorsprong

Kombucha is niets nieuws en wordt al eeuwen gedronken. De drank werd voor het eerst gedocumenteerd in China, ten tijde van de Tsin Dynastie, waar het bekend stond als “onsterflijkheidsthee”. Veel later is kombucha naar het Westen gebracht door Genghis Khan en zijn krijgers. Het zurige drankje zou zorgen voor immuniteit en kracht.
Of het echt immuniteit en kracht geeft dat is nooit wetenschappelijk bewezen helaas, wel heeft kombucha probiotische eigenschappen en is kombucha  een bron van vitaminen B, aminozuren en organische zuren. 

Biologisch, duurzaam en een bron van vitaminen

Ambachtelijk & Biologisch

YAYA Kombucha wordt kleinschalig en ambachtelijk gebrouwen in Amsterdam, dit geeft een fijne samenwerking waarbij snel kan worden geschakeld.
Er wordt uitsluitend gebruik gemaakt van natuurlijke en biologische ingrediënten. De YAYA kombucha bevat geen E-nummers of andere toevoegingen.

 

Betekenis ‘YAYA’

Op een avond toen Charlotte en Tom een aantal vrienden over kombucha vertelden, zeiden de vrienden telkens: “ja ja, ja”! Op dat moment werd ‘ja ja’ de grap van de avond en besloten zij YAYA Kombucha als tijdelijke naam te gebruiken totdat zij iets beters zouden bedenken. Dat moment is echter nooit meer gekomen. Het woord ‘yaya’ heeft ook een betekenis. Van de Caribische eilanden tot aan Griekenland refereert het aan het woord ‘moeder’, en dat was de bevestiging. Want als je kombucha maakt, heb je altijd een startercultuur nodig en dat wordt ook wel ‘de moeder’ genoemd.

Meer verhalen

Jouw huiskamer in de stad