Menu

-

Vestigingen

Alle
Menu
Home
Terug

Menu

-

Vestigingen

Alle
Menu
Home
Terug
Terug

Ontbijtstress?

Je hoort het overal om je heen: Ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. Ook hebben veel onderzoeken (o.a. van TNO) uitgewezen dat je beter functioneert als je ontbijt. Maar als de wekker weer om 6:30 gaat en buiten is het donker en het regent dan is de verleiding groot om nog even te blijven liggen. Daarom tips om stress in de ochtend te vermijden en vol energie op je werk of studie te komen.

Door Max

18/04/2022

Waarom ontbijten

Na een nacht slapen heeft je lichaam energie nodig om goed aan de dag te beginnen. Het ontbijt is een belangrijk moment om vezels, vitaminen en mineralen binnen te krijgen. Door goed te ontbijten verdeel je het eten regelmatiger over de dag waardoor je minder honger hebt en ook minder snel zal snoepen.

Zet zoveel mogelijk klaar

Omdat we ‘s ochtend maar weinig tijd hebben kan je beste zoveel mogelijk klaarzetten. Zo kan je je ontbijtshake al van te voren maken of alle ingrediënten klaarzetten zodat het alleen nog maar even in de blender hoeft. Maak bijvoorbeeld gewelde havermout. Dit hoef je alleen nog maar uit de koelkast te halen. Vers fruit erbij en klaar. In fruit, maar ook in havermout zitten belangrijke vitamines en mineralen die er voor zorgen dat je lichaam na een nacht goed gevoed wordt. Het geeft je lichaam de energie om wakker te worden. Zorg er ook voor dat je kleding al klaar legt (of in ieder geval dat het gestreken / gepoetst /pluisvrij is). Dan hoef je daar geen aandacht meer aan te besteden.

Maak er wat leuks van

Zoals de oom van Max zegt ‘als de koeien geen zin hebben, heb je ook geen melk’. Oftewel het wordt een stuk leuker als je er iets van maakt. Ontbijten kan natuurlijk ook gezellig zijn (ook als het snel moet) door even kort de dag door te nemen of samen de krant te lezen. Als iedereen wat doet (klaarzetten, opruimen) gaat het bovendien een stuk sneller.

Zoals de oom van Max zegt ‘als de koeien geen zin hebben, heb je ook geen melk’

Veel dingen kunnen onderweg

Wil je niet thuis ontbijten. Bedenk dan dat je ook heel goed onderweg kunt ontbijten. Havermout kan mee in een to go bakje en je koffie kan mee in een to go beker. Ken je die van Anne&Max al? Daarnaast zijn er natuurlijk ook heel veel plekken (wij kunnen er één van harte aanbevelen) waar je snel, lekker en gezond ontbijt, shakes en koffie kunt halen.

Voordelen van wakker worden bij Anne&Max

Bij Anne&Max hebben we een belangrijke doelstelling voor de ochtend: Wij helpen je wakker worden! We hebben verschillende soorten ontbijt, elke dag de beste koffie en thee, verse sappen en shakes, snelle wifi, kranten, goede ontbijtmuziek en… wij doen de afwas! Daarnaast hebben we ook veel (ontbijt) producten om mee te nemen.

Check de Anne&Max menukaart en mocht je een dagje geen zin hebben om uit te komen, hebben wij de ontbijtbox. En het allerbeste? Deze bezorgen wij tot aan je slaapkamerdeur.

Meer verhalen

Jouw huiskamer in de stad