Menu

-

Vestigingen

Alle
Terug
Terug

Scharrel kloostervarkens

Bij Anne&Max kiezen we onze leveranciers met veel zorg uit. Ook onze leverancier voor onze bacon, gedroogde ham en worst. Daarom werken we met het Limburgse bedrijf Livar dat kloostervarkens houdt.

Door Anne

11/05/2019

Diep in Limburg bevindt zich het bedrijf Livar. Het is opgezet als een samenwerking van vijf boeren met de Abdij Lilbosch in het plaatsje Echt. Samen besloten zij een bijzonder varkensras te gaan houden op kleinschalige wijze. De varkens bij de abdij en op de boerderijen kunnen dag- en nacht scharrelen, buiten in de modderpoel of binnen op het verse stro.

De varkens worden grotendeels gevoed met granen van de akkers rond de abdij. Akkers die vervolgens weer bemest worden met de mest van de varkens. Een echte regionale kringloop. Ook worden de varkens in Limburg geslacht waardoor ze niet uren in een krappe vrachtwagen hoeven te staan.

Van kop tot staart in orde

Anne&Max vindt het belangrijk om te weten op welke manier de  producten worden gemaakt en hoe de leefomgeving is van de dieren. Hierom gaan wij altijd op bezoek bij de leverancier en blijven deze bezoeken herhalen.

Meer verhalen