Menu

-

Vestigingen

Alle
Terug
Terug

Tijd voor een puntje Anne&Max taart

In onze eigen keuken maken we dagelijks van verse ingrediënten de lekkerste zoetigheden. Zodat jij op ieder moment van de dag een stukje Anne&Max taartje kunt eten. Want of je nu een groot project op je werk hebt afgerond, jarig bent of een goede daad hebt verricht... er valt altijd iets te vieren!  

Door Max

03/05/2019

Alle Anne&Max taart en andere zoetigheden worden met de hand gemaakt door onze patissiers. Terwijl de scones afkoelen in de keuken, kneden en mengen de patissiers alweer de volgende ingrediënten voor een smeuïge worteltaart. Ook werken ze hard aan het ontwikkelen van nieuwe producten (met vegan en planeetaardige opties) voor de wisselende menukaarten.  

Onze planeetaardige producten zijn zowel goed voor jou, als voor de planeet als voor jou. De producten zijn gezond, veelal bio en gemaakt zonder onnodige toevoegingen. Het is helemaal niet erg als je niet 100% plantaardig eet, maar we kunnen samen wel wat planeetaardiger worden. Anne&Max doet dat door op zoek te gaan naar de eerlijke prijs voor koffie, steeds meer vega(n) opties aan te bieden op de menukaart, de avocado te schrappen en nog veel meer.  

Lees meer over onze Planeetaardige missie  

Zo is je dag een stuk meer waard 

Wij begrijpen best dat je soms niet kunt kiezen welk taartje je wilt nemen, maar ook voor die dagen hebben we iets! De plank Samen Zoet is een uitgebreide proeverij van de lekkerste zoetigheden met een warme drank erbij. We hebben ook meteen een lijstje gemaakt met wat  Anne&Max taart en wat je er het beste bij kunt drinken. Wel zo makkelijk! 

  • Anne&Max worteltaart: het beste in combinatie met een zachte en bloemige groene thee Even Niks, op smaak gemaakt met jasmijnbloesem. 
  • Dubbel chocoladecake: gaat goed samen met een zoete, romige espresso. Ook bijzonder lekker met een volle, zwarte thee Een Wijs Besluit. 
  • Italian cheesecake: drink je met de fruitige Langzaamaankoffie of juist met een verfrissend glaasje Butcha Kombucha. 
  • Scone met clotted cream & lemoncurd: smaakt nog beter met Vandaag-Blijf-Ik-Binnen thee; een rustgevende rooibos met sinaasappel, kardamom, gemberwortel en kaneel. 

De Anne&Max klassieker 

Al meer dan tien jaar serveren we de Anne&Max Worteltaart. Gemaakt met twee lagen heerlijke cake boordevol wortel, sinaasappel en hazelnoot, met een luchtige tussenlaag en topping. Maak je partner of beste vriend(in) ook blij met deze taart. Probeer het zelf! 

Wat heb je nodig: 

  • 3 eieren 
  • 250 gram suiker 
  • 200 gram zonnebloemolie 
  • 150 gram geraspte wortel 
  • 230 gram bloem 
  • 5 gram speculaaskruiden 
  • 8 gram bakpoeder 
  • 70 gram hazelnoot 
  • 4 gram zout 

En voor de topping: 

  • 45 gram suiker 
  • 100 gram crème fraîche 
  • 60 gram kwark 
  • 200 gram slagroom 
  • 1 sinaasappel 
  • 70 gram hazelnoten 

Bereidingswijze: 

Stap 1: Verwarm de oven voor op 160 graden.  

Stap 2: Klop de eieren, suiker, zonnebloemolie en geraspte wortel door elkaar. Meng hier de bloem, speculaaskruiden, bakpoeder, hazelnoten en zout door, totdat alles als een geheel vormt.  

Stap 3: Bekleed een ingevette springvorm met het beslag en bak de cake in 50 minuten goudbruin. Haal de cake uit de oven en snijd deze wanneer hij is afgekoeld overdwars doormidden. 

Stap 4: rooster de hazelnoten zonder olie of boter in een pas. Was een sinaasappel en rasp de schil. Klop vervolgens de suiker, kwark, slagroom en crème fraîche door elkaar. Verdeel over de twee lagen cake. 

Stap 5: plaats de delen nu weer op elkaar zodat er een laag cake, vulling, cake en topping ontstaat. Voor de afwerking verdeel je de hazelnoten en sinaasappelrasp over de topping. En…. Genieten maar! 

Meer verhalen