Menu

-

Vestigingen

Alle
Terug
Terug

The Ketchup Club

Door Anne

25/03/2021

(H)eerlijke ketchup

Ketchup van The Ketchup Club is niet zomaar een ketchup. In ontwikkelingslanden zoals Kenia, gaat naar inschatting 50% van alle groenten en fruit verloren door een grillige markt en productie. In totaal loopt dat op tot miljarden kilo’s per jaar. Zonde van al dat heerlijke groente en fruit! Bovendien hebben de boeren hierdoor sinds jaar en dag ook grillige inkomsten.

Samen met Keniaanse boeren ontwikkelt The Ketchup Club een lokale drooghub. Daar drogen zij een vast deel van de tomaten- en mango-oogst zodat ze 1,5 jaar langer houdbaar blijven. Ze nemen de gedroogde producten tegen een eerlijke prijs af en maken er vervolgens heerlijke ketchup van! Op deze manier gaan ze verspilling tegen, én helpen ze de boeren aan vaste, goede inkomsten.

Op dit moment zijn er 104 boeren aangesloten en redden ze iedere maand duizenden kilo’s tomaten en mango’s, goed voor vele flesjes heerlijke ketchup.

Smaakvol

Het is een ketchup met de unieke, volle smaak van zongerijpte, gedroogde tomaten. De tomaten worden in z’n geheel gebruikt, omdat juist de pitjes en velletjes de ketchup zo’n rijke smaak en mooie structuur geven. Naast tomaten (200gr per 100gr ketchup) voegen ze slechts een paar bio ingrediënten toe: azijn, ui, knoflook, zeezout en ingedampt rietsuikersap. Niets kunstmatigs en geen geraffineerde suikers.

Meer verhalen