Menu

-

Vestigingen

Alle
Menu
Home
Terug

Menu

-

Vestigingen

Alle
Menu
Home
Terug
Terug

Yogi & Yousef

Door Anne

27/06/2019

Anne&Max is een duurzame samenwerking aangegaan met Yogi & Yousef. Een mooi en bovenal lekker resultaat zijn de dadel pindaballetjes speciaal ontwikkeld voor Anne&Max. Deze balletjes gemaakt van dadels en gehakte pinda’s krijg je bij de high tea en zijn ook los verkrijgbaar als extra geluksmomentje bij de koffie. Voor de chocolade liefhebbers zijn er nu ook de chocolade dadels. Een extra zachte Dalia Sukkary dadel omhult met pure chocolade van de Euforij.

De verse Dalia Sukkary dadels die Yogi & Yousef plukken is een relatief onbekend ras dadel uit Saudi Arabië. De dadels zijn heerlijk zacht, ze zijn lekker smeuïg en hebben een romige karamel smaak. Daarnaast zijn ze bijzonder voedzaam: ze bevatten maar liefst 10 essentiële mineralen zoals magnesium, kalium en ijzer. Ook bevatten ze veel vitaminen, proteïnen en vezels. Hierdoor worden dadels langzaam en goed verwerkt door het lichaam, ideaal om je te voorzien van langdurige energie. In vroegere tijden overleefde men in de woestijn op deze vruchten!

Yogi & Yousef

Yogi uit Nederland en Yousef uit Saudi-Arabië zijn twee vrienden die elkaar 7 jaar geleden ontmoette bij de bloemenveiling in Aalsmeer. Daar vertelde Yousef Yogi over heerlijke dadels die in zijn regio groeien. Yousef nodigde Yogi uit om eens bij hem langs te komen in Saudi-Arabië om de dadels zelf te komen proeven. Al snel ontstond een vriendschap tussen de twee en kwamen ze op het idee om deze lekkere dadel op de markt te brengen in Europa.
Inmiddels plukken en verpakken de vrienden maar liefst 300.000 kg dadels per jaar.

 

Dates bij Anne&Max

Duurzaam verwerkingsproces

Dadels groeien aan palmbomen. De palmen van Yogi & Yousef staan in vruchtbare oasegronden te midden van de Arabische woestijn, waardoor de dadels veel voedingsstoffen kunnen opnemen. Om een goede kwaliteit dadels te leveren, doen de vrienden alles dan ook zelf: telen, plukken en verpakken. De dadels worden rechtstreeks van de palmboom geplukt en 100% natuurlijk behandeld, zonder chemische nabehandeling, additieven of toegevoegde suikers.

Yogi & Yousef plukken de dadels vers en koelen ze direct. Daardoor zijn ze zacht en vol voedingsstoffen. Een voordeel van deze methode is dat insecten zich graag nestelen in gedroogde dadels, omdat Yogi & Yousef de dadels niet drogen, nestelen zich er geen insecten in!

De dadelplukkers werken volgens het ‘dawn-picking’ principe. Dit is een techniek waarbij de plukkers alleen in de vroege uren van de dag aan het werk zijn. Dit verlengt het plukproces dan wel, maar zorgt ervoor dat de plukkers nooit oververhit raken in de brandende Arabische zon.
Na het plukken worden de dadels allemaal nauwkeurig gekeurd en uit gesorteerd. De dadels die er het mooist uitzien worden verpakt. De dadels met het mooiste karakter worden verwerkt tot heerlijke dadelpasta, spreads, siroop en gezonde snacks. Zo wordt de gehele oogst gebruikt.

Yogi & Yousef maken gebruik van een sociale werkplaats om hun dadels te verpakken. Daarnaast hechten ze veel belang aan arbeidsrechten en duurzaamheid in Saoedi Arabië. Werknemers ontvangen eerlijke arbeidsomstandigheden en hiervoor wordt hun bedrijf ook jaarlijks geaudit volgens Europees standaarden op het gebied van veiligheid, arbeidsomstandigheden en duurzaamheid.

Meer verhalen

Jouw huiskamer in de stad