Menu

-

Vestigingen

Alle
Menu
Home
Terug

Menu

-

Vestigingen

Alle
Menu
Home
Terug
Terug

Meer dan een glimlach

Bij Anne&Max zorgen we ervoor dat alles wat goed smaakt ook goed voelt. Achter elk product zit een mooi verhaal over echte, eerlijke producten en mensen.

Bio&Eerlijk

Bij Anne&Max zorgen we ervoor dat alles wat goed smaakt ook goed voelt. Het goed voelen uit zich in meerdere aspecten; het zo min mogelijk belasten van het milieu, een eerlijke prijs voor de producent, bewust kiezen voor bedrijven die mensen in dienst hebben met een afstand tot de arbeidsmarkt, behoud en onderhoud van natuur en de beste omstandigheden voor het dier.

Op onze blogpagina vind je alle verhalen over onze normen en waarden, onze producten en mensen.

Eerlijk&Echt

Bij Anne&Max zijn we bijzonder trots op onze koffie. Bij elke oogst selecteren we zorgvuldig de verschillende soorten bonen voor onze koffie. Wij schenken alleen de allerbeste bio Arabica koffies. Al onze koffies zijn bio gecertificeerd en/of op een duurzame manier geproduceerd.

Wij bezoeken zoveel mogelijk de koffieboeren zelf. Er is een heldere koffieketen opgezet van koffieboer tot de koffie die wij jou serveren. Door deze heldere koffieketen ontvangen de koffieboeren een eerlijke prijs en is er beter zicht op het proces van producent tot consument.

Direct Trade

Anne&Max koopt waar kan direct in bij de koffieboer, dit wordt ook wel direct trade genoemd. Op deze manier ontstaat er een goede (en directe) samenwerking tussen de koffieboer en Anne&Max. Hierdoor hebben wij meer controle op de kwaliteit van de koffie en kunnen wij een grotere impact maken op het koffie producerende land.

Anne&Max doet dit niet alleen; samen met onze koffiebranders Keen en lokale koffie exporteur Cultivar hebben wij onze eerste direct trade opgezet in Peru.
Sinds 2019 werkt Anne&Max samen met Cultivar, zij werken intensief samen met kleinschalige koffieboeren. Zij geloven in het potentieel van deze koffieboeren om met de juiste ondersteuning; uitstekende kwaliteit koffie te produceren. Ze zien het als hun missie om branders en telers op individueel niveau met elkaar te verbinden en een open dialoog mogelijk te maken. Dit leidt tot langdurige samenwerkingen en vriendschappen met uiteindelijk kwalitatieve koffie van een hoog niveau.

Op dit moment hebben Anne&Max en Keen via Cultivar twee direct trade vriendschappen met twee  koffieboeren uit Peru: Union Progresso en Nueva Florida. In de zomer van 2019 zijn wij, Keen en Cultivar bij deze koffieboeren op bezoek geweest om de samenwerking te bespreken, de verwachtingen te uiten en de koffies te cuppen.  

De droom van Anne&Max is om meer van dit soort samenwerkingen aan te gaan met verschillende koffieboeren uit verschillende koffie producerende landen.

Futreproof coffee collectieve: een eerlijke prijs voor koffie

Anne&Max heeft zich in 2019 aangesloten bij het Future Proof Coffee Collectief van MVO Nederland. In dit collectief zitten meer dan 20 bedrijven aangesloten die werkzaam zijn in de koffiebranche.

De koffie-industrie staat onder druk. Het productieproces heeft in veel gevallen een negatieve impact op mens en natuur achter in de keten, terwijl koffiebranders moeten werken met kleine marges, hoge kosten en scherpe concurrentie. Om dit aan te pakken is het tijd om ‘echte prijzen’ te gaan rekenen voor koffie, door de hele keten heen. MVO Nederland startte daarom het Futureproof Coffee Collective, een samenwerking tussen verschillende koffiebedrijven die werken aan de berekening van de echte prijs voor koffie.

Gezamenlijk willen wij achter de werkelijk prijs van koffie komen. Hier worden kosten in meegenomen zoals grondstoffen die nodig zijn, personeelskosten, maar hiernaast ook de verborgen kosten zoals waterverbruik en CO2 uitstoot. Deze kosten noemen wij verborgen kosten, omdat deze vaak niet worden meegerekend in de uiteindelijke koffieprijs, maar wel een impact hebben op het koffie producerende land.

De eerste 5 pilots hebben vorig jaar plaats gevonden in Colombia. Aankomende oogst (juni-aug 2020) zal het onderzoek plaats vinden in Peru bij de koffieboeren waar wij mee samenwerken. Op deze manier kunnen wij zowel de kosten als de waarde van duurzaam geproduceerde koffie in kaart brengen. En onze koffieboer een échte en eerlijke prijs betalen.

Op weg naar een échte eerlijke prijs voor koffie

Jouw huiskamer in de stad