Menu

-

Vestigingen

Alle
Menu
Home
Terug

Menu

-

Vestigingen

Alle
Menu
Home
Terug
Terug

Meer dan een glimlach

Onze missie

Wij zijn een huiskamer voor onze gasten en creëren kleine momenten van onbezorgd geluk en geborgenheid terwijl we goed zorgen voor alles wat dat geluk mogelijk maakt.

Het is onze visie om uit te groeien tot een toonaangevende (inter)nationale keten van huiskamers om, gedreven door onze waarde, zoveel mogelijk mensen binnen onze doelgroep op elk moment van de dag, on- en offline, op positieve wijze te verbinden; gasten, buurtbewoners, medewerkers en leveranciers.

Meer dan een glimlach

Vanaf het moment dat wij onze deuren openden in Haarlem (dit was al in 2005!) is Anne&Max een huiskamer in de stad. (Wij maakten al cappuccino’s toen je het melkschuim er nog op schepte.) Dit doen wij aan de hand van onze waarden: open, eerlijk, zorgzaam, betrokken en respectvol. Als iets hier niet aan voldoet… doen we het niet.  

Daarom hebben wij veelal bio, biodynamische, fairtrade, direct trade of gewoon hele goede eerlijke producten met een bijzonder verhaal en werken we direct en indirect met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

zodat alles dat goed smaakt, ook goed voelt

Lokaal, seizoensgebonden, glutenvrij, vegan, NON-GMO, palmolie-vrij; ja! Want hoewel alles anders is dan toen wij begonnen (en sommige dingen weer opnieuw hetzelfde) en onze eerste zaak niet meer te vergelijken is met onze laatste geopende vestiging zijn onze normen en waarden hetzelfde gebleven en nog steeds actueel!

Planeetaardig

Het is helemaal niet erg als je niet 100% plantaardig eet, maar we kunnen samen wel wat planeetaardiger worden. Door bijvoorbeeld de opzet van onze direct trade met de koffieboeren in Peru, op zoek te gaan naar de eerlijke prijs voor koffie, steeds meer vega(n) opties aan te bieden op de menukaart, de avocado te schrappen en nog veel meer. 

Wij staan écht in contact met de producenten van onze mooie producten. Elke producent heeft het behoud van mens en natuur hoog in het vaandel staan. Dit kan in de vorm zijn van het planten van bomen om de carbon footprint te verkleinen of het werken met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Wat doen wij al

 • Wij hebben een direct trade opgezet met de koffieboeren in Peru. Onze Huiskamer Espresso is volledig bio, single origin en direct trade. 
 • Zijn wij volledig avocadovrij
 • Vanaf 2019 zijn wij lid van MVO Nederland en hebben wij ons aangesloten bij het Future Proof Coffee Collective
 • Meer dan 80% van onze menukaart is bio
 • Hebben wij sinds 2021 een samenwerking met Natuurmonumenten
 • Planten wij samen met Lowlander twee voetbalvelden per jaar aan zeegrasplantjes in de Waddenzee
 • Is meer dan 70% van onze menukaart vega
 • Bieden wij een platform voor beginnende of al bekende artiesten om samen iets moois te creëren voor het artwork van onze menukaart
 • Werken veel van onze producenten en in onze vestigingen met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt
 • Doen wij jaarlijks donaties aan: Stichting het Vergeten Kind, Natuurmonumenten, Women INC en One Tree Planted

Zomermenukaart

Op onze zomermenukaart hebben wij verschillende planeetaardige keuzes gemaakt: 

 • Zo gebruiken wij geen avocado meer. Wij kiezen voor een frisse doperwtenspread; lokaal, seizoensgebonden en lekker fris
 • Is er een nieuw vegan ontbijtgerecht: Klutsvrei Desembrood met huisgemaakte vegan eisalade met crispy vegan bacon
 • Hebben wij nog steeds een samenwerking met The Ketchup Project en zitten wij inmiddels al op meer dan 30.000 geredde tomaten 
 • Hebben wij een heerlijke verkoelende bio Kombucha op de kaart van Batu Kombucha. 
 • Werken wij weer samen met Lowlander om de planeet af te koelen d.m.v. het planten van de zeegrasplantjes in de waddenzee

Direct trade

Bij Anne&Max zijn we bijzonder trots op onze koffie. Bij elke oogst selecteren we zorgvuldig de verschillende soorten bonen voor onze koffie. Wij schenken alleen de allerbeste bio Arabica koffies. Al onze koffies zijn bio gecertificeerd en/of op een duurzame manier geproduceerd.

Wij bezoeken zoveel mogelijk de koffieboeren zelf. Er is een heldere koffieketen opgezet van koffieboer tot de koffie die wij jou serveren. Door deze heldere koffieketen ontvangen de koffieboeren een eerlijke prijs en is er beter zicht op het proces van producent tot consument.

Samen met onze koffiebranders Keen en lokale koffie exporteur Cultivar hebben wij een direct trade opgezet in Peru. Sinds 2019 werkt Anne&Max samen met Cultivar, zij werken intensief samen met kleinschalige koffieboeren. Zij geloven in het potentieel van deze koffieboeren om met de juiste ondersteuning; uitstekende kwaliteit koffie te produceren.

De koffiebonen van de direct trade zijn nu te proeven in onze Huiskamer espresso en komen uit de regio Nueva Florida in Peru.

Op weg naar een eerlijke prijs voor koffie

Anne&Max is sinds 2019 aangesloten bij het Future Proof Coffee Collectief, een vertakking van MVO Nederland. In dit collectief zitten meer dan 20 bedrijven aangesloten die werkzaam zijn in de koffiebranche.

De koffie-industrie staat onder druk. Het productieproces heeft in veel gevallen een negatieve impact op mens en natuur achter in de keten, terwijl koffiebranders moeten werken met kleine marges, hoge kosten en scherpe concurrentie. Om dit aan te pakken is het tijd om ‘echte prijzen’ te gaan rekenen voor koffie, door de hele keten heen. MVO Nederland startte daarom het Futureproof Coffee Collective, een samenwerking tussen verschillende koffiebedrijven die werken aan de berekening van de echte prijs voor koffie.

Gezamenlijk willen wij achter de werkelijk prijs van koffie komen. Hier worden kosten in meegenomen zoals grondstoffen die nodig zijn, personeelskosten, maar hiernaast ook de verborgen kosten zoals waterverbruik en CO2 uitstoot. Deze kosten noemen wij verborgen kosten, omdat deze vaak niet worden meegerekend in de uiteindelijke koffieprijs, maar wel een impact hebben op het koffie producerende land.

Jouw huiskamer in de stad