Menu

-

Vestigingen

Alle
Terug
Terug

Meer dan een glimlach

Onze missie

Wij zijn een huiskamer voor onze gasten en creëren kleine momenten van onbezorgd geluk en geborgenheid terwijl we goed zorgen voor alles wat dat geluk mogelijk maakt.

Het is onze visie om uit te groeien tot een toonaangevende (inter)nationale keten van huiskamers om, gedreven door onze waarden, zoveel mogelijk mensen binnen onze doelgroep op elk moment van de dag, on- en offline, op positieve wijze te verbinden; gasten, buurtbewoners, medewerkers en leveranciers.

Wat doen wij al

 • Wij hebben een direct trade opgezet met de koffieboeren in Peru. Onze Huiskamer Espresso is volledig bio, single origin en direct trade. 
 • Onze menukaart is volledig avocadovrij
 • Wij werken met veelal bio, biodynamische, fairtrade, direct trade of gewoon hele goede eerlijke producten
 • Vanaf 2019 zijn wij partner van MVO Nederland en hebben wij ons aangesloten bij het Future Proof Coffee Collective
 • Meer dan 80% van onze producten op onze menukaart is bio
 • Sinds 2021 is er een samenwerking met Natuurmonumenten
 • Planten wij samen met Lowlander twee voetbalvelden per jaar aan zeegrasplantjes in de Waddenzee
 • Is meer dan 70% van onze menukaart vega
 • Hebben wij een samenwerking met The Ketchup Project en zitten wij inmiddels al op meer dan 75.000 geredde tomaten 
 • Bieden wij een platform voor beginnende of al bekende artiesten om samen iets moois te creëren voor het artwork van onze menukaart
 • Werken veel van onze producenten en in onze vestigingen met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt
 • Doen wij jaarlijks donaties aan: Stichting het Vergeten Kind, Natuurmonumenten, Women INC en One Tree Planted
 • De werkkleding van onze Anne’s en Max-en is van 100% gerecycled materiaal gemaakt
 • Krijg je €0,30 cent korting op je warme drank to go als je je eigen to go cup meeneemt

Geen excuus voor single use!

Wij hebben voor jou de beste en leukste manier om je warme drank in mee te nemen. De Anne&Max re-usable cup; houd je drank wel tot 45 minuten warm houden en kan je keer op keer gebruiken. De cup is ideaal voor grote cappuccino’s, latte Maxiato’s en ijskoffies.

RECYCLE

De Anne&Max re-usable cup is voor 100% recyclebaar. Mocht je je cup niet meer kunnen gebruiken; dan lees je in onze blog hoe je de cup recyclet. 

KORTING

Bij Anne&Max krijg elke keer als je koffie of thee komt halen met je eigen cup: €0,30 korting

Hoe meer gasten hun eigen cup meenemen, hoe minder papieren cups worden gebruikt. Ons doel? Helemaal stoppen met papier en alleen nog maar re-usable cups te gebruiken. 

Direct trade

Bij Anne&Max zijn we bijzonder trots op onze koffie. Bij elke oogst selecteren we zorgvuldig de verschillende soorten bonen voor onze koffie. Wij schenken alleen de allerbeste bio Arabica koffies. Al onze koffies zijn bio gecertificeerd en/of op een duurzame manier geproduceerd.

Wij bezoeken zoveel mogelijk de koffieboeren zelf. Er is een heldere koffieketen opgezet van koffieboer tot de koffie die wij jou serveren. Door deze heldere koffieketen ontvangen de koffieboeren een eerlijke prijs en is er beter zicht op het proces van producent tot consument.

Samen met onze koffiebranders Keen en lokale koffie exporteur Cultivar hebben wij een direct trade opgezet in Peru. Sinds 2019 werkt Anne&Max samen met Cultivar, zij werken intensief samen met kleinschalige koffieboeren. Zij geloven in het potentieel van deze koffieboeren om met de juiste ondersteuning; uitstekende kwaliteit koffie te produceren.

De koffiebonen van de direct trade zijn nu te proeven in onze Huiskamer espresso en komen uit de regio Nueva Florida in Peru.

Op weg naar een eerlijke prijs voor koffie

Anne&Max is sinds 2019 aangesloten bij het Future Proof Coffee Collectief, een vertakking van MVO Nederland. In dit collectief zitten meer dan 20 bedrijven aangesloten die werkzaam zijn in de koffiebranche.

De koffie-industrie staat onder druk. Het productieproces heeft in veel gevallen een negatieve impact op mens en natuur achter in de keten, terwijl koffiebranders moeten werken met kleine marges, hoge kosten en scherpe concurrentie. Om dit aan te pakken is het tijd om ‘echte prijzen’ te gaan rekenen voor koffie, door de hele keten heen. MVO Nederland startte daarom het Futureproof Coffee Collective, een samenwerking tussen verschillende koffiebedrijven die werken aan de berekening van de echte prijs voor koffie.

Gezamenlijk willen wij achter de werkelijk prijs van koffie komen. Hier worden kosten in meegenomen zoals grondstoffen die nodig zijn, personeelskosten, maar hiernaast ook de verborgen kosten zoals waterverbruik en CO2 uitstoot. Deze kosten noemen wij verborgen kosten, omdat deze vaak niet worden meegerekend in de uiteindelijke koffieprijs, maar wel een impact hebben op het koffie producerende land.