Menu

-

Vestigingen

Alle
Menu
Home
Terug

Menu

-

Vestigingen

Alle
Menu
Home
Terug
Terug

Meer dan een glimlach

Meer dan een glimlach

Al meer dan 15 jaar is Anne&Max een huiskamer in de stad. (Wij maakten al cappuccino’s toen je het melkschuim er nog op schepte.) En al 15 jaar doen we dat aan de hand van onze waarden: open, eerlijk, zorgzaam, betrokken en respectvol. Als iets hier niet aan voldoet… doen we het gewoon niet.  

Daarom hebben we al 15 jaar veelal bio, biodynamische, fairtrade, direct trade, Label Rouge of gewoon hele goede eerlijke producten met een bijzonder verhaal. Werken we al 15 jaar direct en indirect met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en werken we er al 15 jaar aan om elk jaar nog beter te worden in onze MVO doelstellingen. Of zoals we bij Anne&Max zeggen: zodat alles dat goed smaakt, ook goed voelt.

Lokaal, seizoensgebonden, glutenvrij, vegan, NON-GMO, palmolie-vrij; ja! Want hoewel alles anders is dan 15 jaar geleden (en sommige dingen weer opnieuw hetzelfde) en onze eerste zaak niet meer te vergelijken is met onze laatste geopende vestiging zijn onze normen en waarden hetzelfde gebleven en nog steeds actueel. Sterker nog, het lijkt wel of ze elk jaar actueler worden! 

Planeetaardig

Het is helemaal niet erg als je niet 100% plantaardig eet, maar we kunnen samen wel wat planeetaardiger worden. Hier zet Anne&Max zich dan ook vol voor in. Door bijvoorbeeld de opzet van de direct trade met de koffieboeren in Peru, op zoek te gaan naar de eerlijke prijs voor koffie, steeds meer vega(n) opties aan te bieden op de menukaart, de avocado te schrappen en nog veel meer. 

Wij staan écht in contact met de producenten van onze mooie producten. Elke producent heeft het behoud van mens en natuur hoog in het vaandel staan. Dit kan in de vorm zijn van het planten van bomen om de carbon footprint te verkleinen of het werken met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Direct trade

Bij Anne&Max zijn we bijzonder trots op onze koffie. Bij elke oogst selecteren we zorgvuldig de verschillende soorten bonen voor onze koffie. Wij schenken alleen de allerbeste bio Arabica koffies. Al onze koffies zijn bio gecertificeerd en/of op een duurzame manier geproduceerd.

Wij bezoeken zoveel mogelijk de koffieboeren zelf. Er is een heldere koffieketen opgezet van koffieboer tot de koffie die wij jou serveren. Door deze heldere koffieketen ontvangen de koffieboeren een eerlijke prijs en is er beter zicht op het proces van producent tot consument.

Samen met onze koffiebranders Keen en lokale koffie exporteur Cultivar hebben wij een direct trade opgezet in Peru. Sinds 2019 werkt Anne&Max samen met Cultivar, zij werken intensief samen met kleinschalige koffieboeren. Zij geloven in het potentieel van deze koffieboeren om met de juiste ondersteuning; uitstekende kwaliteit koffie te produceren.

De koffiebonen van de direct trade zijn nu te proeven in onze Huiskamer espresso en komen uit de regio Nueva Florida in Peru.

Op weg naar een eerlijke prijs voor koffie

Anne&Max heeft zich in 2019 aangesloten bij het Future Proof Coffee Collectief, een vertakking van MVO Nederland. In dit collectief zitten meer dan 20 bedrijven aangesloten die werkzaam zijn in de koffiebranche.

De koffie-industrie staat onder druk. Het productieproces heeft in veel gevallen een negatieve impact op mens en natuur achter in de keten, terwijl koffiebranders moeten werken met kleine marges, hoge kosten en scherpe concurrentie. Om dit aan te pakken is het tijd om ‘echte prijzen’ te gaan rekenen voor koffie, door de hele keten heen. MVO Nederland startte daarom het Futureproof Coffee Collective, een samenwerking tussen verschillende koffiebedrijven die werken aan de berekening van de echte prijs voor koffie.

 

Gezamenlijk willen wij achter de werkelijk prijs van koffie komen. Hier worden kosten in meegenomen zoals grondstoffen die nodig zijn, personeelskosten, maar hiernaast ook de verborgen kosten zoals waterverbruik en CO2 uitstoot. Deze kosten noemen wij verborgen kosten, omdat deze vaak niet worden meegerekend in de uiteindelijke koffieprijs, maar wel een impact hebben op het koffie producerende land.

Jouw huiskamer in de stad