Menu

-

Vestigingen

Alle
Terug
Terug

Anne&Max Huiskamer espresso
Single origin

De Anne&Max huiskamer espresso is nauwkeurig gekozen en gebrand voor het beste resultaat in koffies met melk.

Door Max

23/12/2021

Community Lot Nueva Florida

De familieleden van Ramos Ccoillar, de oprichters van de Nueva Florida-gemeenschap, komen oorspronkelijk uit de regio Huancavelica gelegen diep in Andes van Peru. De oudste zoon Florentino besloot de regio te verlaten en ergens anders naar mogelijkheden te zoeken, want het aardappelen bedrijf van de familie liep niet goed. Hij vond een stuk jungle dat te koop stond en noemde het ‘La Nueva’ Florida’ vertaald ‘Nieuwe bloei’. En daar begon hij zijn eerste koffieplanten te planten. Dit alles startte 15 jaar geleden. Door de jaren volgden steeds meer familieleden Florentino en sloten zicht aan bij het perceel. Inmiddels is La Nueva Florida uitgegroeid tot een zeer kleine gemeenschap, allemaal afkomstig uit dezelfde Huancavelica-regio.

Jongste broer Amadeo controleert de grond van de koffieplanten

Anne&Max zet heldere koffieketen op

Alle basis ingrediënten voor koffie zijn van topkwaliteit hier. Samen met Cultivar (lokale exporteur) en Keen (onze koffiebrander) hebben wij nauw samengewerkt met de families van de afgelopen drie oogsten. De eerste jaren hebben we verschillende selectieve oogsten getest. En ook onze kennis gedeeld over gecontroleerde fermentatie- en droogpraktijken. We hebben tijd en inspanning geleverd om koffiebonen van hoge kwaliteit te produceren. Hiernaast hebben we samen berekend hoe dit moet worden vertaald in een eerlijke prijs voor de bonen.

Afgelopen seizoen (zomer 2021) zijn we ons blijven focussen op verbetering van de oogst- en naoogst. Experimenteerde wij met het scheiden van rassen en anaërobe fermentatie. We kwamen er samen met de boeren dat het grootste knelpunt voor het opschalen van volumes kwaliteitskoffie de droogcapaciteit is. De lage droogcapaciteit en de altijd aanwezige luchtvochtigheid bij de hoogte van het perceel maakt het drogen tot één van de moeilijkste uitdagingen na de oogst. 

Wij zijn gelijk overgegaan op actie en hebben nieuwe droogbedden aangeschaft voor de koffieboeren van dit perceel. Door deze nauwe samenwerking (direct trade) kunnen wij snel schakelen met de boeren over wat zij nodig hebben om de koffie kwalitatief hoog te houden op een constante basis. Geluksmomenten voor ons in de vorm van het allerlekkerste kopje koffie. Geluksmomenten voor hen door de samenwerking hebben zij constante inkomsten uit hun perceel en wordt er continue gestreefd naar topkwaliteit.

Specificaties koffie

Land: Peru
Regio: Junin
Provincie: Satipo
Wijk: Rio Negro
Locatie: Nueva Florida
Producenten: Amadeo Ramos Ccoillar en Elisa Paraguay Quispe, Florentino Ramos Ccoillar, Rafael Paraguay Quispe, Ooit Camasca, Albina Leandres, Saturnina Ledesma, Marcelino Limache Rassen: Typica, Caturra, Bourbon, Pache
Hoogte: 1750-1800 meter boven zeeniveau.
Hoofdoogstperiode: juli – september
Verwerking: Afhankelijk van weer en temperaturen, maar een gemiddelde van 18-22 uur in open tanks (cement). Gewassen met schoon water.
Drogen: Zonnedrogers met verhoogde bedden
Smaakprofiel: Zeer zachte body en hoog in zoetheid: donkere chocolade, bruine suiker, gedroogd fruit, kaneel, vanille en zoete citroen zuurgraad.

La familia 

Koffie voor thuis of op kantoor?

Klik hier

Meer verhalen