Menu

Anne&Max

Vestigingen

Alle
Menu
Home
Terug
Terug

Anne&Max is open!

Anne&Max is heel blij dat wij jullie weer mogen verwelkomen in de huiskamer van de stad! De terrassen zijn aangeharkt, tafels opnieuw geverfd, broodsnij skills aangescherpt en de baristi zijn helemaal klaar om de mooiste koffies voor jullie te zetten.

Wij hebben de nodige aanpassingen gedaan om de Anne&Max beleving zo veilig en hygiënisch mogelijk te laten verlopen. Hiermee waarborgen wij de veiligheid van onze gasten en alle Anne’s en Max-en.

 

Vragen over jouw bezoek aan Anne&Max? Klik op de button.

FAQ Covid-19

Anne&Max Huiskamer espresso

De Anne&Max huiskamer espresso is nauwkeurig gekozen en gebrand voor het beste resultaat in koffies met melk. Een 100% bio Arabica blend die bestaat uit 50% Brazilië, 25% Peru en 25% Colombia. Hij is zoet en romig van smaak met een volle body en heeft de smaaktonen van chocolade, bruine suiker, noten en perzik. Perfect in combinatie met melk.

Door Anne

23/04/2019

50% van onze huiskamer koffie bestaat uit bonen uit Brazilië, van de plantage Fatima. In het binnenland ten zuidwesten van São Paulo ligt in de streek Minas Garais de plek Cerrado. Hier is Nosse Senhora de Fatima gevestigd. Deze koffieboer heeft acht koffieplantages op 1700 hectare land. 550 hectare is bebouwd met koffieplanten. Naast koffie wordt er op dit bedrijf ook nog rijst, maïs, soja, suikerbiet, mango, vijgen, bananen en eucalyptus verbouwd. De koffieplantages liggen op een hoogte tussen de 950 en 1100 meter hoogte
De koffie is op de ‘natural’ (ongewassen) methode bewerkt. Hierbij worden de rode bessen direct te drogen gelegd op patio’s voor zo’n 14 dagen. Van groot belang is dat de bessen de hele dag door gedraaid blijven worden voor een gelijkmatige droging. Het vruchtvlees droogt als een krent om de koffiepit heen. Hierdoor trekken de suikers van het vruchtvlees in de koffiepit die een zoete, volle smaak krijgt.
De koffiebessen die op zo’n 1100 meter hoogte groeien worden met de hand geplukt en in de zon gedroogd waardoor de zoeten van het vruchtvlees in de koffiebonen trekken.

Perfect voor koffies met melk, 100% bio Arabica van de hoogste kwaliteit

Land: Brazilië, Peru en Colombia.
Bewerkingsmethode: Brazilie natural, Peru & Colombia washed.
Variëteit: catuai, acaia, icatu, catucai, bourbon, mundo novo, ibc 11
Certificering: biologisch
Brandprofiel: espresso branding
Zetmethode: espressomachine, volautomaat
Zetadvies: dosering: 19,5 gram, doorlooptijd: 26 seconden, shotgewicht: 38-40 gram
Smaakomschrijving: chocolade, bruine suiker, noten en perzik.

Meer verhalen

Jouw huiskamer in de stad