Menu

-

Vestigingen

Alle
Terug
Terug

Samen ondernemen bij Anne&Max

Ondernemen met je partner is een avontuur vol uitdagingen en successen. We nemen je mee in het verhaal van een paar van onze ondernemers die samen hun passie voor koffie en gastvrijheid tot leven brengen bij Anne&Max.

Door Anne

14/02/2024

Besluiten om samen een franchise van Anne&Max te starten is een grote stap om te zetten. Als koppel werk je niet alleen samen, maar je deelt ook alle risico’s en successen van het ondernemen. Het vereist open communicatie, duidelijke afspraken en het vermogen om zowel zakelijke als persoonlijke relaties te onderhouden. Gelukkig hebben onze ondernemers daar een sterke balans in gevonden en dezelfde planeetaardige visie. 

Elke dag bij Anne&Max is anders. Ondernemers worden geconfronteerd met uitdagingen zoals het managen van het personeel, het onderhouden van de kwaliteit van de bio producten en het zorgen voor een optimale klantenervaring. Maar deze uitdagingen maken dit werk ook heel belonend. Je ziet meteen resultaat in hoe onze gasten genieten van hun tijd in onze huiskamer; of het nu voor een snelle koffie voor onderweg is of voor een uitgebreide brunch met vriendinnen. 

Een leven lang samen ondernemen 

Femke en Marcel delen al achtentwintig jaar hun leven samen. Ze werkten een lange tijd samen bij Bakker Bart, maar toen ze elkaar niet meer dagelijks op de werkvloer zagen, misten ze het samenwerken enorm. Dit heeft hun uiteindelijk bij Anne&Max Nijmegen gebracht. Ze geven elkaar de ruimte om uit te blinken; Femke is het gezicht op de vloer en stuurt het team aan, waar Marcel zich richt op de keuken en financiën. Ze begrijpen het belang van het elkaar ruimte geven. Niet alles samen doen is ook een kracht. Als franchisenemers zijn ze communicatief erg sterk, waardoor ze een groot netwerk hebben opgebouwd in Nijmegen. Ze zetten zich vol enthousiasme in voor hun Anne&Max huiskamer, maar het is niet altijd makkelijk om werk en privé gescheiden te houden. 

Femke & Marcel_Anne&Max Nijmegen

En hoewel Marcel en Femke ook streven naar ontspanning, erkennen ze de moeilijkheid hiervan.  “We nemen ons werk niet mee naar huis, maar het scheiden van werk en je sociale leven is heel moeilijk hoor. We zien elkaar nou eenmaal weinig in de drukke opstart van de vestiging,” zegt Femke. Samenwerken komt altijd met uitdagingen, maar door te doseren en hierin de juiste balans te vinden, creëren Femke en Marcel hun eigen geluksmomentjes. Hun favoriete moment? Genieten van een kop koffie met cheesecake, of eigenlijk van elk taartje op de kaart, zolang het maar heerlijk zoet is! 

Van droom naar werkelijkheid 

In maart vieren Marc en Iris hun tienjarige relatie, een periode waarin hun gezamenlijke droom om iets met gasten te doen en tegelijkertijd iets voor zichzelf op te bouwen, werkelijkheid werd bij Anne&Max Eindhoven. Hun visie sloot perfect aan bij onze formule; iets wat volgens hen nog miste in de stad.  

Hun eerdere ervaring als managers bij Albert Heijn heeft hun relatie en werkethiek versterkt. Marc neemt de externe communicatie en interacties met de buurt op zich, evenals taken in de keuken, terwijl Iris zich richt op de planning, het personeel, en de bar. “Het samenwerken gaat altijd goed door onze communicatie. We zijn allebei zo anders dat we elkaar aanvullen, omdat we op onze eigen kwaliteiten focussen,” vertelt Iris. Deze duidelijke taakverdeling maakt het mogelijk om elkaar op de werkvloer af te wisselen, wat hun gezinsleven ook ten goede komt. 

Marc en Iris hebben één regel: thuis spreken ze niet over werk om hun professionele en persoonlijke leven gescheiden te houden. Deze duidelijke communicatie en de waardering voor elkaars kwaliteiten stellen ze in staat om elkaar perfect aan te vullen. Iris: “Het leukste aan samen een Anne&Max runnen is dat het van ons sámen is. Je deelt je zorgen met elkaar, maar ook je successen. Het is ons vierde kind.” 

Iris & Marc_Anne&Max Eindhoven Bekijk de video  

Liefde en ondernemerschap  

Veertien jaar geleden begon de liefde tussen Prisca en Kevin in de horeca; een avontuur dat uiteindelijk leidde tot de Anne&Max Alkmaar. Hun samenwerking in het ondernemen is de perfecte balans van liefde en passie voor elkaar, zowel als voor hun vak. Prisca staat voornamelijk op de vloer en is direct in contact met de gasten, waar Kevin zijn magie in de keuken achter de schermen laat zien. Thuis delen ze de vreugde en natuurlijk ook de uitdagingen van hun werk.

Prisca & Kevin_Anne&Max Alkmaar

“Ondanks de onvermijdelijke meningsverschillen die je met elkaar hebt, weten we de balans te bewaren,” vertelt Prisca. En dat doen ze zowel in hun relatie als in de keuze van hun ontbijt. “Iedere werkdag begint ideaal met een haver cappuccino, en een espresso voor Kevin, voordat we de zaak openen. Eerst samen even rustig opstarten voordat we beginnen met werken, vind ik misschien wel het leukste aan samen ondernemen in de horeca. Dat kan ook niet iedereen!” Het vermogen om elkaar aan te vullen, zowel persoonlijk als professioneel, is de sleutel tot hun succes bij Anne&Max. 

De reis die onze ondernemers als koppel bij Anne&Max afleggen is een continu avontuur. Zolang je duidelijk communiceert en bereid bent om samen te groeien en te leren, brengt het hen dichter bij elkaar. We kijken uit naar welke ondernemende koppels ons in de toekomst nog komen versterken en samen tijd in onze huiskamer in de stad doorbrengen. 

Meer verhalen