Menu

-

Vestigingen

Alle
Menu
Home
Terug

Menu

-

Vestigingen

Alle
Menu
Home
Terug
Terug

Anne&Max Thee

Bij Anne&Max hebben we een uitgebreid assortiment thee. Thee om wakker te worden, thee die perfect smaakt bij taart, thee voor bij de lunch en natuurlijk thee voor bij de High Tea.

Door Max

02/05/2019

Thee om wakker te worden
Een espresso is natuurlijk heerlijk om mee wakker te worden, maar thee kan ook! We hebben een stevige ontbijtthee, namelijk de Earl Grey. Deze biologische Ceylon groeit in Sri Lanka en wordt gearomatiseerd met echte Bergamot olie. De thee heeft een zeer vol aroma met een balans van zoet en bitter. Earl Grey is een uitstekend thee voor bij het ontbijt, maar ook voor bij chocoladerepen van Taza.

Zet-advies Earl Grey: Gebruik voor een theekop 3 gram thee. Gebruik water dat net van de kook is (ongeveer 90 graden) en laat de thee 1 à 2 minuten trekken.

Thee en taart
Thee laat zich uitstekend combineren met eten, maar ook met taart. Een goede combinatie is bijvoorbeeld de Kruidig met de Anne&Max ambachtelijke appeltaart.
Kruidig is een sterrenmix met pepermunt, zoethout, venkelzaad, moerasspirea, steranijs, jeneverbes en anijszaad. Het is een zeer kruidige, frisse thee. Heerlijk bij zoete gerechten. De Kruidig van Anne&Max is volledig biologisch.

Zet-advies Kruidig: Gebruik voor een theekop 3 gram thee. Laat het gekookte water wat langer afkoelen tot het ongeveer 70 graden is. Zet je Kruidig in te heet water dan verbrand het kruid en krijg je een zeer bittere smaak. Laat de Kruidig 3 – 5 minuten trekken.

Thee en lunch
In Azië weten ze het al heel lang. Eten en thee is een uitstekende combinatie! Afhankelijk van het lunchgerecht dat je kiest hebben we bij Anne&Max een bijpassende thee. Jasmijn thee is heerlijk bij een club sandwich en Gunpowder bijvoorbeeld zeer goed in combinatie met hartige producten zoals kip en bacon. De biologische groene Jasmijnthee van Anne&Max komt uit China en wordt op traditionele wijze op smaak gebracht met gedroogde jasmijn bloemen. De thee smaakt zacht en bloemig.

Zet-advies Jasmijnthee: Gebruik 3 gram thee voor een kop thee. Gebruik water dat even van de kook is (ongeveer 85 graden). Laat de thee 2 à 4 minuten trekken.

Middagthee
De middag is natuurlijk het klassieke moment om thee te drinken. Bij Anne&Max kan je elke dag van de week vanaf 15:00 terecht voor High Tea. De High Tea bestaat uit veel verschillende (huisgemaakte) hartige en zoete hapjes zoals sandwiches, koek en soepjes maar ook taart en scones. Gelukkig mag je bij de High Tea zelf thee uitzoeken, net zoveel als je wilt. Een lekker combinatie met de High Tea sandwiches is de Gunpowder thee. Deze biologische thee van Anne&Max is donkergroen van kleur en de blaadjes zijn opgerold zodat het eruit ziet als buskruit. De groene thee komt uit China en heeft een zachte rokerige, licht grassige, smaak die heel goed combineert met hartige producten als kazen en groenten.

Zet-advies Gunpowder: Gebruik 3 gram per kop. Gebruik water dat al even van de kook is (ongeveer 80 graden). Laat de thee kort trekken. 1 à 2 minuten

Mag ik met je mee? Thee!

Natuurlijk kan je bij Anne&Max genieten van alle verschillende soorten thee; maar je kunt ze ook meenemen om thuis thee te maken. Zoals onze Vandaag-Blijf-Ik-Binnen Thee. Dit is een uitgesproken rooibos-thee met sinaasappel, kardemom, kaneel en gemberwortel.

Zet-advies Vandaag-Blijf-Ik-Binnen: Gebruik 2 gram per kop. Gebruik water dat net van de kook is (ongeveer 90 graden). Laat de thee ongeveer 2 à 3 minuten trekken.

Meer verhalen

Jouw huiskamer in de stad