Menu

-

Vestigingen

Alle
Terug
Terug

Thee en?

Bij Anne&Max hebben we een uitgebreid assortiment thee. Voor bij ons en voor bij jou thuis.

Door Max

15/09/2021

Thee om wakker te worden
Een espresso is natuurlijk heerlijk om mee wakker te worden, maar thee kan ook. We hebben een stevige ontbijtthee, namelijk de Earl Grey. Deze  zwarte thee groeit in Sri Lanka en wordt gearomatiseerd met echte bergamot olie en het zoetje komt van de korenbloembloesem. De thee heeft een zeer vol aroma met een balans van zoet en bitter. Earl Grey is een uitstekend thee voor bij het ontbijt, maar ook voor bij de Anne&Max chocoladereep Vandaag-Blijf-Ik-Binnen

Zet advies Earl Grey: Gebruik voor een theekop 3 gram thee. Gebruik water dat net van de kook is (ongeveer 90 graden) en laat de thee 1 à 2 minuten trekken.

Thee en taart
Thee laat zich uitstekend combineren met eten, maar ook met taart. Een goede combinatie is bijvoorbeeld de Kruidig met de Anne&Max ambachtelijke appeltaart. Kruidig is een thee van groene rooibos, koriander, venkel, zoethout en kruidnagel. Het is een zeer kruidige, frisse en prikkelende thee. Heerlijk bij zoete gerechten.

Zet advies Kruidig: Gebruik voor een theekop 3 gram thee. Laat het gekookte water wat langer afkoelen tot het ongeveer 70 graden is. Zet je Kruidig in te heet water dan verbrand het kruid en krijg je een zeer bittere smaak. Laat de Kruidig 3 – 5 minuten trekken.

Thee en lunch
In Azië weten ze het al heel lang. Eten en thee is een uitstekende combinatie! Afhankelijk van het lunchgerecht dat je kiest hebben we bij Anne&Max een bijpassende thee. Jasmijn thee is heerlijk bij al onze clubs.De groene Jasmijn thee van Anne&Max komt uit China en wordt op traditionele wijze op smaak gebracht met gedroogde jasmijnbloesem. De thee smaakt zacht en bloemig.

Zet advies Jasmijn thee: Gebruik 3 gram thee voor een kop thee. Gebruik water dat even van de kook is (ongeveer 85 graden). Laat de thee 2 à 4 minuten trekken.

Thee voor thuis

Natuurlijk kan je bij Anne&Max genieten van alle verschillende soorten thee; maar je kunt ze ook meenemen om thuis thee te maken. Zoals onze Vandaag-Blijf-Ik-Binnen Thee. Dit is een uitgesproken rooibos thee met sinaasappel, kardemom, kaneel en gemberwortel.

Zet-advies Vandaag-Blijf-Ik-Binnen: Gebruik 2 gram per kop. Gebruik water dat net van de kook is (ongeveer 90 graden). Laat de thee ongeveer 2 à 3 minuten trekken.

*Alle Anne&Max theeën zijn bio en eerlijk geproduceerd.

Meer verhalen