Menu

-

Vestigingen

Alle
Terug
Terug

Thee-en?

Bij Anne&Max hebben we een uitgebreid assortiment met verse theeën. Allemaal bio en eerlijk geproduceerd door Teamasters. Voor bij ons en voor bij jou thuis, zodat je vanuit iedere plek je dag fris en fruitig kunt beginnen met een kopje thee.

Door Max

15/09/2021

Om wakker te worden

Een espresso is natuurlijk heerlijk om mee wakker te worden, maar thee kan ook. We hebben een stevige ontbijtthee, namelijk Een Wijs Besluit. Deze zwarte Ceylon groeit in Sri Lanka en wordt gearomatiseerd met echte bergamot olie en het zoetje komt van de korenbloembloesem. Het heeft een zeer vol aroma met een balans van zoet en bitter. Een Wijs Besluit is fijn voor bij het ontbijt, maar ook tussendoor met een lekker stukje chocolade.

Zetadvies: Gebruik voor een kopje 3 gram thee en laat 1 à 2 minuten trekken met water dat net van de kook is (ongeveer 90 graden) 

Thee voor thuis

Samen met taart

Thee laat zich uitstekend combineren met eten. Wat dacht je van een puntje taart? Held In Mok is het lekkerst met een zoete scone of een plakje bananenbrood. De groene Rooibos met kruidnagel is een zeer kruidige, frisse en prikkelende thee. 

Zetadvies: Gebruik voor een kopje 3 gram thee. Laat het gekookte water wat langer afkoelen tot het ongeveer 70 graden is. Zet je Kruidig in te heet water dan verbrand het kruid en krijg je een zeer bittere smaak. Laat 3 – 5 minuten trekken.

Bij de lunch

In Azië weten ze het al heel lang; lunch en thee zijn een uitstekende combinatie! Afhankelijk van het lunchgerecht dat je kiest hebben we bij Anne&Max een bijpassende thee. Jasmijn is heerlijk bij al onze clubs. Onze Even Niks komt uit China en wordt op traditionele wijze op smaak gebracht met gedroogde jasmijnbloesem. Het smaakt zacht en bloemig en is lekker bij visgerechten, zoals de Yacht Club.

Een Beetje Geluk is een witte thee met citrus en bloemige zoet. Soepel en zoet. Witte thee is een soort die getrokken wordt van de eerste jonge koppen van de theeplant. Je drinkt Een Beetje Geluk bijvoorbeeld bij een havercracker.

Zetadvies: Gebruik voor een kopje 3 gram thee en laat 2 à 4 minuten trekken met water dat even van de kook is (ongeveer 85 graden) 

Thuis zo gezet!

Natuurlijk kan je bij Anne&Max genieten van alle verschillende soorten thee; maar je kunt ze ook meenemen om thuis te maken. Zoals onze Vandaag-Blijf-Ik-Binnen. Dit is een uitgesproken Rooibos melange met sinaasappel, kardemom, kaneel en gemberwortel. De zoete VBIB smaakt goed bij een warm stukje appeltaart of andere zoetigheden.

Zetadvies: Gebruik 2 gram per kopje. Gebruik water dat net van de kook is (ongeveer 90 graden) en laat ongeveer 2 à 3 minuten trekken.

Meer verhalen