Menu

-

Vestigingen

Alle
Terug
Terug

Chocolade met een Missie

Bij Anne&Max streven we voortdurend naar meer dan alleen heerlijke koffie en gerechten serveren. Onze missie omvat ook het bieden van producten die niet alleen goed smaken, maar ook goed voelen - voor zowel mens als planeet. In lijn met deze visie zijn we verheugd onze nieuwe samenwerking met Chocolatemakers aan te kondigen, een stap die ons hart sneller doet kloppen en onze maag laat rammelen. Want voor deze chocolade mag je Max altijd wakker maken!

Door Max

24/05/2024

Chocolatemakers tilt de productie van chocolade naar een hoger niveau met hun toewijding aan ecologische en sociale duurzaamheid. Doordat zij uitsluitend samenwerken met cacaoboeren die op biologische wijze werken, zonder pesticiden en in harmonie met de natuur, draagt elke chocoladereep bij aan het herstel van regenwouden en de verbetering van grond. Biologische cacaoteelt is erg arbeidsintensief. De bio-boeren worden door de boerencoöperaties begeleid in biologische productiemethodes en kwaliteitscontrole. Chocolatemakers betaalt de boeren een eerlijke prijs voor de cacao, zodat ze een leefbaar inkomen hebben.

“Making unique and delicious chocolate that restores our planet bit(e) by bit(e)”

 

Elke chocoladereep van Chocolatemakers wordt met de hand gemaakt, met behulp van zonne-energie, zero-waste methoden en verpakking die composteerbaar is. De unieke smaken van hun chocolade is het resultaat van de natuurlijke omgeving, de biologische teeltmethoden en het vakmanschap in hun Amsterdamse fabriek. 

 

Ontdek de smaken chocolade

Wij hebben een wisselent assortiment van Chocolatemakers’ repen in alle huiskamers met een eigen verhaal en smaakprofiel. Dit zijn onze favorieten: 

Tres Hombres melk 40% zeezout is de meest duurzame chocolade die er is! De cacaobonen uit de Dominicaanse Republiek worden per zeilschip de Tres Hombres naar Amsterdam vervoerd. Na 4 tot 6 maanden op zee bereiken ze, volledig emissievrij op pure windkracht, de kade in Amsterdam. De coöperatie Conacado vertegenwoordigt 10.000 kleinschalige cacaoboeren en heeft de transitie naar goed gefermenteerde biologische cacao in gang gezet. Deze melkchocolade verrijkt met zeezout is perfect voor iedereen die van een extra bite houdt. 

Familie Peru chocolade

De donkere chocoladereep Little Bee-eater Puur 85% is vegan heeft een mooi verhaal. In Sierra Leone werken werkt Chocolatemakers samen met Village Hope; een coöperatie die werkt aan het terugdringen van armoede in de landelijke gebieden van Sierra Leone. De boeren worden goed opgeleid om biologische cacao van hoge kwaliteit te oogsten en daarmee een vast inkomen te verdienen. Samen hebben ze de productie van de eerste superieure kwaliteit cacao uit de regio opgezet! Deze regio stond tot nu toe bekend om lage kwaliteit cacao. 

Droogbedden chocoladeIn de regio Sierra Nevada in Colombia, met een unieke biodiversiteit, werd oorspronkelijk al koffie verbouwd en sinds de burgeroorlog runnen vrouwen de koffiecoöperatie CooAgroNevada. De afhankelijkheid van koffie was een risico en de boerinnen zochten hulp om hun activiteiten uit te breiden. Ze verbouwen nu biologische koffie én cacao van een waanzinnig hoge kwaliteit voor onder andere de vegan Puur Liefde puur 65% reep met een fruitig smaakprofiel. 

De beste keuzes voor alle koffieliefhebbers: Awajún melk 30% koffie. Deze Peruaanse cacao wordt verbouwd door de Awajún-gemeenschap langs de rivieroevers in het Amazone regenwoud. Ze zijn lid van de coöperatie NorAndino, een organisatie met ongeveer 1800 cacaoboeren in het noorden van Peru. Het bijzondere aan deze chocolade met koffie is dat een deel van de cacao-oogst is verwerkt in de eigen chocoladefabriek van NorAndino. De fabriek is groot en heeft een moderne productielijn voor hoogwaardige biologische cacaomassa. In de toekomst kunnen ze ook hun eigen chocolade maken. Voor het eerst worden de boeren dus zelf chocolademakers! 

Bestel voor thuis

Cacaoboer in Amazone chocolade

Voor een goed gevoel 

Onze samenwerking met Chocolatemakers sluit goed aan op onze planeetaardige visie door de gedeelde passie voor duurzaamheid en kwaliteit. Als je voor deze chocolade kiest, ondersteun je niet alleen de lokale economie en duurzame landbouw, maar draag je ook bij aan een betere wereld. En dat alles terwijl je genieten van een stukje heerlijke chocolade! 

Meer verhalen