Menu

-

Vestigingen

Alle
Terug
Terug

De boerenscharrelkip

Door Max

07/06/2020

Zodat wat goed smaakt ook goed voelt!

De biologisch gerookte kipfilet die wij onder andere gebruiken voor onze clubs wordt gemaakt van uitgelegde leghennen. Dit zijn de kippen die eerst de biologische eieren legden. Zo wordt de kip optimaal gebruikt en niet maar voor één doeleinde.Op dit moment wordt er gebruik gemaakt van kippen uit Nederland en België. Het streven is om over te gaan naar Nederlandse kippen van 1 boerderij, zodat alles lokaal wordt geproduceerd en verwerkt.

De kipfilet wordt op natuurlijke en ambachtelijke wijze geproduceerd. Doordat de kipfilet van oudere dieren wordt gemaakt is, vraagt het product veel aandacht tijdens de productie. De vleeswaren worden op natuurlijke wijze gerookt op eikenhout in rookovens. Hierdoor krijgt de kipfilet de authentieke rooksmaak.

Zowel de eieren als de kipfilet zijn volledig goedgekeurd door SKAL en dragen ook dit certificaat.

Cuno Moormann

Poeliersbedrijf Cuno Moormann is een familiebedrijf sinds 1959. Naast de poeliersproducten hebben zij zich gespecialiseerd in biologische gevogelte producten.

Zij hebben in het bedrijf ook alle mogelijkheden genomen voor het verduurzamen. Naast zonnepalen, isolatie, hergebruik van warme/koude lucht blijven zij continue opzoek naar mogelijkheden om verder te verduurzamen

Meer verhalen