Menu

-

Vestigingen

Alle
Terug
Terug

Investeer in onze impactvolle groei

Dit kan het begin zijn van iets heel moois

Investeren download Pitch Deck FAQ

KOOP NU JOUW CERTIFICATEN

Anne&Max heeft de ambitie om uit te groeien tot een toonaangevende internationale keten van huiskamers. Gedreven door onze waarden willen wij zoveel mogelijk mensen op elk moment van de dag, on- en offline, op positieve wijze verbinden.

Investeer mee in Anne&Max en help ons de volgende stap te zetten naar internationale en impactvolle groei!

Investeer

Let op! U belegt buiten AFM-toezicht. Geen prospectusplicht voor deze activiteit.

Anne&Max

''Zodat alles wat goed smaakt ook goed voelt!''

Anne&Max is een waardegedreven, verbindende huiskamer; een plek waar onze gasten zich elk moment van de dag thuis voelen. In een luie stoel met de krant en een espresso, aan de grote leestafel om bij te praten, om te werken of om even snel een koffie mee te nemen.

We zorgen voor lichte, gezonde en waar kan, bio mediterraans geïnspireerde producten voor elk moment van de dag. We werken zoveel mogelijk met bio, biodynamische, direct-trade, fairtrade en gewoon steengoede producten.

Deel mee in de groei

Wij werken naar een planeetaardige toekomst: met respect voor mens en natuur. Door natuur-inclusief, eerlijk, verpakkingsvrij en betrokken te zijn, vertellen wij onze gasten over onze prachtige producten en doelen. Wij willen onze gasten inspireren om met ons mee te gaan, naar een planeetaardige wereld; stap voor stap. 

Investeer in Anne&Max en help ons de volgende stap te zetten naar internationale en impactvolle groei. Je deelt mee in de waardegroei en dividend van Anne&Max. Investeren kan al vanaf €250,- 

Waarom investeren?

Anne&Max is een uniek concept dat mensen verbindt door een relevante rol te spelen in alle aspecten van hun leven.

 • We maken mooie en échte huiskamers voor onze gasten
 • We zorgen voor uitstekende gastvrijheid
 • We zorgen voor prachtige, lekkere, veelal bio, gezonde producten
 • We communiceren actief, op de typische Anne&Max manier
 • We bedienen onze gasten op elk moment én op elke plek, on- en offline.

Impactvolle groei

 • Anne&Max heeft een schaalbaar en toekomstbestendig businessmodel
 • Anne&Max heeft een enthousiast, professioneel en gedreven team
 • Anne&Max is een bewezen en winstgevend concept
 • Anne&Max groeit binnen 10 jaar tot 65 vestigingen
 • Je deelt mee in de waardegroei en dividend van Anne&Max

Jij kunt nu investeren in Anne&Max en onderdeel worden van deze impactvolle groei! Dit kan al vanaf €250,-

KOOP NU JOUW CERTIFICATEN

Anne&Max heeft de ambitie om uit te groeien tot een toonaangevende internationale keten van huiskamers. Gedreven door onze waarden willen wij zoveel mogelijk mensen op elk moment van de dag, on- en offline, op positieve wijze verbinden.

Investeer mee in Anne&Max en help ons de volgende stap te zetten naar internationale en impactvolle groei!

Investeer

Let op! U belegt buiten AFM-toezicht. Geen prospectusplicht voor deze activiteit.

Hoe groter we worden, hoe groter de impact

Anne&Max wil de komende jaren groeien in het aantal franchisevestigingen, flagshipstores in eigen beheer en wil binnen één jaar uitrollen naar het buitenland. Daarnaast willen wij investeren in onze omnichannel strategie en de kwaliteit en gastvrijheid verder optimaliseren door te investeren in medewerkers en trainingsmodules (De Anne&Max Academia).

Om dit allemaal te realiseren hebben we de hulp nodig van investeerders die willen bijdragen aan de impactvolle groei van onze keten. Want hoe groter wij groeien, hoe groter de impact is die wij samen kunnen maken. 

Download pitch deck

Vul hier je e-mail in en wij mailen het naar je toe!


  Luister en ontdek het verhaal achter Anne&Max

  Podcast Doe Duurzaam

  Wobbe van Zoelen, oprichter Anne&Max vertelt over waardegedreven ondernemen. Een mooi gesprek over hoe je nu positief (én vrolijk), duurzaam kunt ondernemen. We leggen uit waarom er nog wel vlees op onze menukaart staat en waar komt de naam Anne&Max eigenlijk vandaan?

  Spotify

  Apple podcast

  Podcast Van blunders tot succesgeheimen

  Een podcast over ondernemen, over het ontstaan van Anne&Max en het geheim achter het succes van de formule.

  Spotify

  Apple podcast

  Wat zeggen onze stakeholders

  • Barista Anne&Max

   Akua Sasu

   Medewerker Anne&Max

   ”Als er een gast binnenkomt weet ik vaak al welke koffie hij/zij drinkt. Zo (h)erken ik de gast elke keer als zij bij ons langskomen. Dat ik dan al voordat zij hebben besteld aankom met hun favoriete koffie zie ik als het creëren van het kleine geluksmomentje voor de gast.”

  • J.B. van Zoelen

   Investeerder

   ”Als investerend aandeelhouder houd ik mijn ABC van condities strak aan: A. Waardigheid, B. Ambitie en C. Duurzaam, structureel rendement. Anne&Max voldoet volledig aan deze condities. Een bewezen sterk Business Concept met een visierijke, ondernemende concepteigenaar. Anne&Max brengt een zeer belangrijk strategisch groeiprincipe in de praktijk: ‘Geduld is Gif, Geleidelijkheid is Pokon’. Met een krachtig en homogeen team van Anne’s en Max-en. En als actueel resultaat (bijna) 30 huiskamers.”

  • Frederik Kampman

   Eigenaar Lowlander

   ”Partnerschappen; een term die vaak losjes wordt gebruikt zonder echte betekenis. Maar onze samenwerking tussen Lowlander Botanical Beers en Anne&Max is er één waar twee organisaties samenkomen met een gedeelde passie voor kwaliteit, heerlijk eten en drinken, duurzaamheid. 

  • Uit Paulines Keuken

   Blogster

   ‘Bij Anne&Max voelt het als thuiskomen. Gezellig, gastvrij, warm en niet onbelangrijk lekker eten!’

  Ontstaan Anne&Max

  Vanaf het moment dat wij in 2005 onze deuren openden in Haarlem is Anne&Max dé huiskamer in de stad geworden. Inmiddels hebben we maar liefst 28 huiskamers mogen introduceren in meerdere grote steden, en zijn wij een community geworden van fijne, huiselijke plekken in vele steden. De plek waar je meer dan alleen koffiedrinkt en een hapje eet.

  Dit doen wij aan de hand van onze waarden: open, eerlijk, zorgzaam, betrokken en respectvol. Wanneer iets hier niet aan voldoet, doen we het gewoon niet. Dit is ook de reden waarom wij alleen werken met bio, biodynamische, fairtrade, direct trade, goede en eerlijke producten met een bijzonder verhaal. Daarbij faciliteren wij ook een maatschappelijk doel, wij helpen direct en indirect mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan een fijne baan!

  De FAQ

  Wat bedoelen we met 100% planeetaardig?

  Vanaf het moment dat wij onze deuren openden in Haarlem is Anne&Max een huiskamer in de stad. Dit doen wij aan de hand van onze waarden: open, eerlijk, zorgzaam, betrokken en respectvol. Als iets hier niet aan voldoet… doen we het niet.

   

  Daarom hebben wij veelal bio, dynamische, fairtrade, direct trade of gewoon hele goede eerlijke producten met een bijzonder verhaal en werken we direct en indirect met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

   

  In ons MVO 2022 rapport vind je al onze groene dromen: van het starten van een voedselbos, 100% verpakkingsvrij tot aan het worden van BCORP.

  Vind ons MVO rapport hier.

  Hoe lang bestaan jullie eigenlijk al?

  Wij zijn begonnen in 2005, inmiddels dus al 18 jaar geleden. Hoogstwaarschijnlijk ken je ons van een van onze 28 vestigingen gevestigd door heel Nederland, beter bekend als de huiskamer in jouw stad. Het is onze visie om uit te groeien tot een toonaangevende internationale keten van huiskamers om, gedreven door onze waarde, zoveel mogelijk mensen binnen onze doelgroep op elk moment van de dag, on- en offline, op positieve wijze te verbinden; gasten, buurtbewoners, medewerkers en leveranciers.

   

  De afgelopen jaren heeft Anne&Max bewezen een winstgevend concept te zijn en die lijn willen we de komende jaren door gaan zetten. Met uitbreiding in zowel het aantal franchise vestigingen alsook het openen en ontwikkelen van vestigingen in eigen beheer.

  Ik wil meedoen, maar wat koop ik nou eigenlijk?

  Je koopt een certificaat van een aandeel van Stichting Administratiekantoor Aandeel&Max van Anne&Max B.V. Dit certificaat mag je zien als een aandeel. Na het kopen van een certificaat van aandeel ben je economisch mede-eigenaar van Anne & Max. Hierdoor heb je recht op dividend (winstuitkering), mits het bestuur van Anne&Max B.V. en de aandeelhoudersvergadering hiertoe besluiten. Er kan namelijk ook besloten worden om de winsten terug te investeren in het bedrijf. Dit draagt dan weer bij aan de waardestijging van het bedrijf en daarmee de aandelen. Hier profiteer jij van bij eventueel latere verkoop van de aandelen.

   

  Een investering via Stichting Administratiekantoor Aandeel&Max is een stemrechtloze participatie in Anne&Max BV, tenzij je €120.000 of meer investeert waardoor je een belang krijgt van 1% (of meer) in Anne&Max BV. Je wordt in dat geval “Preferent Certificaathouder” met stemrecht in de aandeelhoudersvergadering van Anne&Max.

  Waarom verkoopt Anne&Max een deel van zichzelf? En waar gaat dit geld naartoe?

  De komende jaren willen wij onze missie nog breder verspreiden. Onder meer door meer franchisevestigingen te openen en vestigingen in eigen beheer te vergroten. Daarnaast willen wij binnen één jaar uitrollen naar het buitenland.

   

  Hiervoor hebben wij hulp nodig van iedereen die wenst bij te dragen aan de duurzame groei van onze keten. Hoe groter wij worden, hoe groter de impact is welke wij samen maken.

  Hoe is de bedrijfswaardering van Anne&Max tot stand gekomen?

  De waardering is een belangrijk onderdeel van onze campagne. Wij vinden dus ook dat dit een zo duidelijk en transparant mogelijk beeld moet geven. Onze adviseurs en specialisten hebben de waarde van Anne&Max berekend aan de hand van de businesscase voor de komende 5 jaar. Na gebruik van de ‘discounted free cashflow’ methode en de ‘market multiples’ methode is de pre-money waardering van het eigen van vermogen van Anne&Max vastgesteld op 12 miljoen euro.

   

  Wil je meer weten over de waardering? Download de bedrijfswaardering hier.

  Wat is de waarde van een Anne&Max certificaat?

  Anne&Max heeft als doelstelling om 1.000.000 euro groeikapitaal op te halen. Hiervoor worden er 149.926 certificaten uitgegeven met een prijs van 6,67 euro in ruil voor 8,3% van Anne&Max. Een investering van ongeveer 1.000 euro staat dus gelijk aan 149 certificaten.

  Wanneer kan ik certificaten kopen en wat gebeurt er zodra ik certificaten heb gekocht?

  Vanaf begin februari kun je daadwerkelijk investeren en je daarna mede-eigenaar noemen van Anne&Max, dit kan vanaf 253,46 euro (38 certificaten). Het is mogelijk om aandelen te reserveren, hierdoor krijg je voorrang en heb je 48 uur de tijd om jouw reservering te verzilveren. Daarna zal het voor iedereen mogelijk zijn om mede-eigenaar te worden van Anne&Max.

   

  De verkoop van de certificaten van aandelen verloopt volledig via het aandeelhouders administratie platform. 

   

  Op het moment dat jij certificaten in Anne&Max hebt gekocht, krijg je allereerst vanuit het platform een bewijs van investering. Deze is ter bevestiging dat de transactie goed is verlopen. Op het bewijs staat hoeveel certificaten van aandelen jij hebt gekocht, hierna zijn deze aandelen direct zichtbaar in ‘jouw dashboard’ op het platform. De administratie van jouw certificaten zal daarom plaatsvinden op het aandeelhouders administratie platform.

  Is het mogelijk om mijn certificaten weer te verkopen?

  Wanneer jij certificaten van aandelen koopt, zit er een zogeheten ‘lock-up’ periode op van 24 maanden, waardoor je tijdelijk de aandelen niet kunt verkopen. De verkoop is mogelijk vanaf begin februari 2025. Vanaf dat moment kan jij jouw certificaten van aandelen verkopen. Je kunt deze via het certificaathouders administratie platform aanbieden aan andere mede-eigenaren van Anne&Max.

   

  Over de verkoop van certificaten van aandelen rekent het platform transactiekosten van 2,5% over de totale verkoopsom aan jou, als verkoper.

   

  Hoe hoog is het rendement?

  Allereerst, rendement is nooit vooraf te bepalen. Maar door mede-eigenaar te worden zijn er twee manieren om rendement te behalen op een investering. De eerste is door dividenduitkering en de tweede is de winst bij eventuele verkoop van jouw certificaten. Op het moment dat er waarde wordt toegevoegd aan Anne&Max, zal dit invloed hebben op de omzet en resultaten en daarmee op de waarde van de door jou gekochte certificaten van aandelen.

   

  De hoogte van het dividend wordt elk jaar na vaststelling van de jaarcijfers bepaald. Het bestuur van Anne&Max kiest samen met de aandeelhoudersvergadering of de winst wordt uitgekeerd of wordt terug geïnvesteerd in Anne&Max.

   

  Anne&Max heeft een lange run-way van winstgevendheid en heeft, ook ten tijde van covid-19, bewezen om een toekomstbestendig businessmodel te hebben. Met gezonde financiën en groei in het vooruitzicht is Anne&Max een unieke investeringsmogelijkheid.

  Komen er kosten kijken bij de aanschaf van een certificaat van Anne&Max?

  Nee. Het certificaathouders administratie platform platform rekent geen transactiekosten aan de investeerder bij de koop van certificaten. De verkoper, in dit geval Anne&Max, betaalt de transactiekosten van het platform.

   

  Als je besluit om jouw certificaten te gaan verkopen, betaal jij als verkopende partij de transactiekosten. Dan betaal je 2,5% per transactie over de verkoopsom wegens de administratieve afhandeling. De koper betaalt wederom niets.

  Als ik investeer in Anne&Max, ga ik dan verplichtingen aan en ben ik mogelijk ooit ergens voor aansprakelijk te stellen?

  Jij als mede-eigenaar in de STAK bent ten allen tijde uitgesloten van aansprakelijkheid. Als investeerder in Anne&Max kan je dus nooit aansprakelijk gesteld worden voor beslissingen die Anne&Max in het verleden heeft gemaakt of in de toekomst zal maken.

  Hoe doe ik mijn administratie als ik investeer als persoon of vanuit een bedrijf?

  Voor je eigen administratie, ontvang je direct na aankoop een bewijs van investering.

   

  Op 1 januari van ieder nieuw jaar kun je ook een jaaroverzicht exporteren vanuit het certificaathouders administratie platform. Dit biedt een overzicht van het aantal certificaten in welk bedrijf en tegen welke waarde jij deze certificaten van aandelen bezit. Deze informatie kan voor je eigen administratie of voor de belastingaangifte gebruikt worden. Voor vragen met betrekking tot administratie kun je terecht bij investeren@annemax.nl

  Hoe zit het met de belastingdienst?

  De waarde van de certificaten valt in Box 3 (vermogen). In box 3 geldt een zogeheten heffingsvrije vermogensvoet van minimaal 57.000 euro in 2023 (en 114.000 euro als je een fiscale partner hebt). Zie ook deze link. Als de waarde van de certificaten boven het heffingsvrije vermogen uitkomt, zul je hier belasting over moeten betalen. Dit is 32% over het gemiddelde rendement. Hoeveel het gemiddelde rendement is, hangt af van in welke schijf je met jouw vermogen valt (dat boven het heffingsvrije deel uitkomt). Op de website van de Belastingdienst vind je hier meer over.

  Kan ik ook investeren vanuit mijn bedrijf? En, hoe werkt dat dan belastingtechnisch?

  Dat kan zeker. Maak een gebruiker aan en registreer je op het platform als een zakelijk investeerder. Betaal bij de investering met jouw zakelijke bankrekening en je hebt een succesvolle zakelijke investering gedaan. Bij vragen kun je contact opnemen met investeren@annemax.nl

   

  Belastingtechnisch hangt het van je situatie af. Algemeen genomen is de opbrengst van je belegging belastbaar binnen de vennootschapsbelasting. Zowel ontvangen dividenden als gerealiseerde meerwaarde vormen belastbare inkomsten voor de B.V. en worden belast met vennootschapsbelasting.  Deze vennootschapsbelasting bedraagt in 2023 19% tot een winst van 200.000 euro, daarboven 25,8%. 

   

  Bij de uitkering van de dividenden wordt dan ook voorheffing ingehouden die als voorschot op de verschuldigde vennootschapsbelasting verrekend kan worden. 

  Valt de sharefundingronde onder de Nederlandse wet?

  Ja, de Stichting Administratiekantoor Aandeel&Max is een Nederlandse entiteit, opgericht en gepasseerd door Fieldfisher Notariaat te Amsterdam en valt onder de Nederlandse wetgeving.

  De fundingronde van Anne&Max wordt aangemeld bij de AFM (Autoriteit Financiële Markten) middels het Informatiedocument. Dit document is terug te vinden in het kopje ‘documentatie’ op het Certificaathouders Administratie Platform. Lees dit document goed voordat je jouw investering definitief maakt.

  Contact

  Anne&Max BV
  Zijlweg Zijweg 2
  2015 BK Haarlem
  023 5512212

  investeren@annemax.nl