HUISKAMER ESPRESSO

PERFECT VOOR KOFFIES MET MELK. 100% BIO ARABICA VAN DE HOOGSTE KWALITEIT

De Anne&Max huiskamer espresso is nauwkeurig gekozen en gebrand voor het beste resultaat in koffies met melk. Een 100% bio arabica blend die bestaat uit 50% Brazilië, 25% Peru en 25% Colombia. Hij is zoet en romig van smaak met een volle body en heeft de smaaktonen van chocolade, bruine suiker, noten en perzik. Perfect in combinatie met melk. 

Fatima III 

Brasil - Cerrado - Fatima

50% van onze huiskamer koffie bestaat uit bonen uit Brazilië, van de plantage Fatima. In het binnenland ten zuid-westen van São Paulo ligt in de streek Minas Garais de plek Cerrado. Hier is Nosse Senhora de Fatima gevestigd. Deze koffieboer heeft acht koffieplantages 8 koffieplantages op 1700 hectare land. 550 hectare is bebouwd met koffieplanten. Naast koffie wordt er op dit bedrijf ook nog rijst, mais, soja, suikerbiet, mango, vijgen, bananen en eucalyptus verbouwd. De koffieplantages liggen op een hoogte tussen de 950 en 1100 meter hoogte

Fatima I 

De koffie is op de ‘natural’ (ongewassen) methode bewerkt. Hierbij worden de rode bessen direct te drogen gelegd op patio’s voor zo’n 14 dagen. Van groot belang is dat de bessen de hele dag door gedraaid blijven worden voor een gelijkmatige droging. Het vruchtvlees droogt als een krent om de koffiepit heen. Hierdoor trekken de suikers van het vruchtvlees in de koffiepit die een zoete, volle smaak krijgt.

DSC09513 1024x680

De koffiebessen die op zo'n 1100 meter hoogte groeien worden met de hand geplukt en in de zon gedroogd waardoor de zoeten van het vruchtvlees in de koffiebonen trekken.

 

 

 

huiskamer 1

 

Land: Brazilië, Peru en Colombia. 

Bewerkingsmethode: Brazilie natural, Peru&Colombia washed. 

Variëteit: catuai, acaia, icatu, catucai, bourbon, mundo novo, ibc 11

Certificering: biologisch

Brandprofiel: espresso branding

Zetmethode: espressomachine, volautomaat

Zetadvies: dosering: 19,5 gram, doorlooptijd: 26 seconden, shotgewicht: 38-40 gram

Smaakomschrijving: chocolade, bruine suiker, noten en perzik.