Menu

-

Vestigingen

Alle
Terug
Terug

Kumasi

Door Max

18/03/2021

Laat de zomer maar komen!

De nieuwe zomermenukaart komt er weer aan en ook hiervoor zijn wij weer op zoek gegaan naar nieuwe samenwerkingen. Aan de hand van onze normen en waarden (open, eerlijk, betrokken, respectvol en zorgzaam) hebben wij drie nieuwe leveranciers met elk een écht en eerlijk verhaal die wij graag aan jullie willen voorstellen. We beginnen met: Kumasi

Kumasi? Wat zeg je?

Kumasi komt uit de Ashanti regio in Ghana, waar veel cacao wordt verbouwd. De hoofdstad van die regio heet, jawel, Kumasi! Normaal worden deze vruchten alleen gebruikt voor de boon. En van die boon wordt iets gemaakt wat wij allemaal wel in onze kast hebben staan: Chocolade!

Met het vruchtvlees rondom de cacaoboon wordt nog niets gedaan en dat is natuurlijk super zonde! Want als er chocolade van de boon kan worden gemaakt, hoeveel potentie heeft het vruchtvlees dan wel niet! Kumasi maakt van het vruchtvlees rondom de cacaoboon een 100% natuurlijk sap.

Het sap smaakt verrassend fris en fruitig: het smaakt een beetje naar lychee en mango. Door er een product van te maken en het te verkopen, kan een cacaoboer zo zijn inkomen verhogen. Er wordt als het ware een extra inkomensbron voor de boer toegevoegd aan een vrucht.

In 2019 is Kumasi opgericht. Met als doel dat zoveel mogelijk cacaoboeren een extra inkomen kunnen verdienen met de verkoop van het sap. In de eerste proeven verdienden de boeren minstens 15% extra inkomen bovenop hun cacaoprijs. Door meer verkoop van het sap zal de inkomsten van de boer dan ook verhogen.

Hier draagt Anne&Max graag aan bij! Wij zijn de eerste koffie/horeca keten die Kumasi gaat schenken (vanaf 14 april) bij de ingang van de zomermenukaart.

Kumasi kan je gewoon lekker direct uit ’t flesje opdrinken.Er zijn twee varianten op de markt die allebei bestaan uit alleen sap en water. Puur en zonder toevoegingen dus. Sappi (c) is de fruitige dorstlesser en Gassi (c) is het smaakvolle, prikkelende zusje.

Bij Anne&Max serveren wij Gassi, een perfecte dorstlesser voor op een warme zomerse dag op het terras.

Meer verhalen