Menu

-

Vestigingen

Alle
Terug
Terug

ROA havermelk

We zijn bijzonder trots op onze koffie en vinden dat dat samengaat met kwalitatief mooie en eerlijke (plantaardige) melk. Daarom gebruiken wij in alle Anne&Max vestigingen de ROA barista haver. Een hoogwaardig alternatief voor de traditionele melk met een duurzamer productieproces. Heb jij onze havercappu als eens geprobeerd? 

Door Anne

26/09/2023

De kunst van melk op de perfecte temperatuur en met het juiste beetje liefde schuimen is misschien nog wel bijna moeilijker dan de latte art op zich. Menig koffiekenner weet ook vast wel dat het best nog een klus kan zijn om met een plantaardig alternatief mooi schuim te krijgen. Bij Anne&Max hebben we gezocht naar de beste havermelk. Daarvoor hebben we nu ROA barista haver, speciaal voor jou!

 

Plantaardige baristamelk 

Melk maakt de dagelijkse cappuccino en die wil je natuurlijk wel het allerlekkerst drinken. De havermelk van ROA heeft een ronde en zachte smaak die de pure tonen van de koffie aanvult. Het heeft rijk en dicht schuim, net als je bij koemelk gewend bent. Met andere woorden, het haalt het beste uit je koffie! 

De door ROA ontwikkelde barista haver is puur, gezond en lekker. Het wordt gemaakt van hoogwaardige Europese haver, waardoor je altijd van een hoge kwaliteit gegarandeerd bent. Ook is de afstand die de haver aflegt kleiner en zo wordt de uitstoot verminderd. De productie van ROA leidt tot 80% minder uitstoot van broeikasgassen. En dat terwijl ze 60% minder energie en twintig keer minder water verbruiken dan de productie van traditionele melk. Dat voelt toch best goed?  

Daarnaast gebruiken ze de gehele haverkernen in het productieproces. Dat is gezond en verrijkt de havermelk met essentiële vitaminen en mineralen. Zo krijgt jouw lichaam alle voedingsstoffen binnen die het nodig heeft. Ieder glas bevat bijvoorbeeld zo’n 300 mg calcium om gezonde botten te vormen en versterken. 

Goed voor koffie, planeet en jou 

Al bijna twintig jaar werkt Anne&Max planeetaardig; met voornamelijk biologische, lokale en seizoensgebonden producten. Zodat alles dat goed smaakt, ook goed voelt. We bezoeken zelf de koffieboeren om zeker te weten dat al onze koffiebonen op een duurzame en eerlijke manier worden geproduceerd.  

Wij stimuleren dat al onze gasten op gezonde, duurzame en eerlijke wijze van al het lekkers op onze menukaart kunnen genieten. Daarom geven we standaard €0,05 korting op alle koffies met havermelk. Kom binnenkort vooral eens langs in een van onze huiskamers cappuccino met havermelk uit te proberen. 

Meer verhalen