Menu

-

Vestigingen

Alle
Terug
Terug

Onze maanspecial: de Brandt & Levie Hotdog

We staan al een aantal weken te poppelen om de Brandt & Levie Hotdog, in samenwerking met worstenmaker Samuel Levie, te lanceren. En vandaag is het eindelijk zo ver! Onze maandspecial is gemaakt met een worst die bestaat uit 35% groente en 65% verantwoord vlees, en is de hele maand maart te bestellen in onze huiskamers. De Brandt & Levie Hotdog geeft de missie van Brandt & Levie en Anne&Max perfect weer. Zo kunnen wij jou ook stap voor stap meenemen in de wereld van planeetaardige voeding.

Door Anne

01/03/2024

Stel je voor: je zit in jouw favoriete hoekje van onze vestiging, omringd door de geur van verse koffie en de aangename sfeer die voelt als jouw huiskamer. Je neemt een hap van de Brandt & Levie Hotdog en geniet je niet alleen van een culinair hoogstandje, maar draagt met ondertussen ook bij aan een betere wereld. Anne vindt het in ieder geval klinken als de perfecte lunch date met Max dit weekend! 

Dit is niet zomaar een hotdog. Het is een speciale worst die net als de klassieke variant op beukenhout wordt gerookt in de worstmakerij van Brandt & Levie. Om nog meer mensen kennis te laten maken met dit planeetaardige alternatief besloten we om onze krachten samen te bundelen. Het brein achter onze menukaarten, Lars van Leijen, en Samuel Levie bedachten de Brandt & Levie Hotdog. De hotdog bestaat uit verantwoord vlees, lokaal geoogste bieten, kikkererwten, verse koolsla, dukkah en biologische bietenketchup. Met elk ingrediënt zorgvuldig gekozen om zowel jouw smaakpapillen als de planeet blij te maken.

Brandt & Levie Hotdog

 

Gezamenlijke missie 

Met de Brandt & Levie Hotdog willen we de aandacht vestigen op de eiwittransitie richting een steeds plantaardiger dieet. Minder vleesconsumptie zorgt voor lagere uitstoot van broeikasgassen, behoud van ecosystemen en het verkleinen van de druk op natuurlijke hulpbronnen. Door een alternatief te bieden dat zowel goed smaakt, als goed voelt, laten we zien dat duurzaamheid en smaak hand in hand gaan. Onze maandspecial nodigt jou uit om bewust te genieten. Wobbe van Zoelen: “Ik geloof dat ‘zorgzaamheid’ over een duurzame wereld bij ons als ondernemers ligt en niet bij de gast. Om de vleeseters die bewustere keuzes willen maken, maar niet over willen stappen naar een volledig plantaardig dieet, een handje te helpen is de Brandt & Levie Hotdog een mooie middenweg. Met dit soort initiatieven kunnen gasten genieten van een smaakvol, gezond en eerlijk gerecht.” 

Brandt & Levie is dertien jaar geleden opgericht door Jiri, Geert en Samuel. Drie chefs met een missie: mensen inspireren om minder en beter vlees te eten. Als chefs draaiden ze hun eerste worsten in de keukens van de Amsterdamse horeca. Daar begon een grote liefde voor worst. Om de beste droge worst te leren maken, reisden de mannen af naar Italië. In het land van de gedroogde vleeswaren liepen ze stage bij de beste Italiaanse worstmakers. Hier leerden ze het belang van echt goed vlees maar zagen ze ondertussen dat veel worst gemaakt wordt van varkens die een slecht leven hebben gehad. Ook van varkens vanuit Nederland. Dat moest anders. Met een missie kwamen ze terug in Nederland en begonnen aan een nieuw avontuur: een eigen worstenmakerij, waar alleen de lekkerste worst wordt gemaakt van goed gehouden varken. Handgemaakt in Amsterdam.

Worstelingen

Terwijl we bij Anne&Max een hele maand lang de planeetaardige hotdog serveren, maak jij ook kans op het boek ‘Worstelingen’. Dit is niet zomaar een boek; het zijn de inzichten van Samuel Levie over de voedselindustrie, waarin hij de worstelingen en kansen verkent om als vleesliefhebber bij te dragen aan een duurzamere toekomst. Het is een inspirerend en verhelderend verhaal, en het zou zomaar het begin kunnen zijn van jouw persoonlijke voedselrevolutie. 

Boek Worstelingen

Samuel Levie, medeoprichter Brandt & Levie: “Samen met mijn compagnons Jiri en Geert hebben we Brandt & Levie opgericht met de missie om mensen te inspireren om minder en beter vlees te eten. Het streven naar een betere wereld begint vaak met kleine veranderingen in onze dagelijkse gewoonten. Met zowel dit boek, als initiatieven als de Brandt & Levie Hotdog hoop ik dat meer mensen het gesprek aangaan over de toekomst van ons voedselsysteem. Ik wil laten zien dat het helemaal niet moeilijk is om je vleesconsumptie te minderen en dat er op smaak geen concessies nodig zijn.”

Dus, ben je er klaar voor om de wereld een klein beetje te veranderen met elke hap die je neemt? Kom deze maand dan langs bij één van onze gezellige huiskamers en proef de Brandt & Levie Hotdog. En wie weet win je ook wel een exemplaar van Worstelingen! 

Meer verhalen