Menu

-

Vestigingen

Alle
Terug
Terug

Anne&Max kerstboom wedstrijd

Inmiddels hangen bij ons ook de lampjes, plannen we etentjes met vrienden en... staat de kerstboom! Maar dan wel planeetaardig. Dat doe je door zo duurzaam mogelijk te decoreren met spullen die je al hebt en in Anne&Max stijl. Doe mee aan onze winactie en maak kans op een feestelijk Anne&Max cadeaupakket!

Door Anne

30/11/2023

Team duurzame boom 

Een spar doet er gemiddeld zo’n tien jaar over om te groeien tot een volwaardig kerstboom. Tijdens de kweek worden de bomen bespoten met pesticiden (chemische bestrijdingsmiddelen), zodat ze optimaal groeien. Pesticiden zijn heel schadelijk voor de bodem en de omgeving waar de bomen worden gekweekt. Met als resultaat ‘dode akkers’, waardoor dieren verdwijnen en de biodiversiteit wordt verstoord. Aan het einde van de feestdagen worden er in Nederland jaarlijks bijna drie miljoen van die traditionele kerstbomen weggegooid, die bij de verbranding veel luchtvervuiling veroorzaken. 

Tip: als je wel een echte boom hebt staan, breng deze dan na de feestdagen naar Lowlander. Zij maken hier lekkere dennebiertjes van! 

Een kunstkerstboom is duurzamer, omdat deze jaren meegaat en niet is bespoten met pesticiden. Over de exacte impact hiervan vinden we allemaal wat anders, want ze zijn dan weer niet makkelijk te recyclen, maar een kunstboom zou ongeveer na tien jaar duurzamer zijn. En goed, als je die dan vervolgens jarenlang gebruikt of weer doorgeeft aan iemand anders, draag je in ieder geval wel een steentje bij! 

Je kunt ook altijd nog je kamerplanten (die dan natuurlijk zonder pesticiden zijn gekweekt) omtoveren tot kerstplant, losse takken versieren of zelfs iets anders leuks in elkaar knutselen. 

Feestelijke kerstboom wedstrijd 

Wij willen onze gasten inspireren om duurzamer te decoreren. Dat betekent dus niet ieder jaar nieuwe ornamenten voor in de boom kopen, hoe leuk het ook is om na een aantal jaar van thema te veranderen. Gelukkig kan dat ook duurzaam door je eigen ornamenten te maken met spullen die je al in huis hebt. Denk aan de to go beker waarin je een cappuccino bij ons hebt gehaald, het koekje bij de koffie of het gedichtje van een wenskaart. Daarom geven wij dit jaar drie feestdagenpakketjes weg voor de meest originele Anne&Max kerstbomen! En dan zien we natuurlijk wel het liefst Anne&Max ornamenten hangen. 

Sinaasappel ornamenten

Spelregels: 

  • Versier jouw (variant op een) kerstboom met duurzame, originele en zelfgemaakte Anne&Max ornamenten. Hoe creatiever je bent, hoe meer kans je maakt op de winst! 
  • Stuur vóór 18 december het resultaat van jouw Anne&Max kerstboom naar anoukaaij@annemax.nl. Deel je mooiste foto ook via Instagram en tag @annemaxcoffee. 
  • De winnaars worden bekend gemaakt op 21 december via Instagram en de nieuwsbrief. We sturen je ook een persoonlijk berichtje! 

Meer verhalen