Menu

-

Vestigingen

Alle
Terug
Terug

Feestelijk borrelen met World of Nix

Bij Anne&Max maken we van iedere gelegenheid gebruik om een flesje alcoholvrije bubbels open te trekken en te borrelen. Iemands verjaardag, het verrichten van een goede daad, de vrijdagmiddagborrel, de Nieuwjaar wisseling... het maakt ons niet uit. Proost!  

Door Max

28/11/2023

Wij weten eigenlijk al niet meer beter dan dat we proosten met een alcoholvrije bubbel. Wij drinken graag de frisse bio 0.0% rosé die we bij World of Nix hebben gevonden. Gemaakt van de Tempranillo druif uit de Spaanse regio La Mancha en met een smaakvol karakter. De alcoholvrije wijn heeft een lange afdronk en je proeft tonen van aardbeien en room in de mond. De smaken van verse rode bessen, perzik, rabarber, watermeloen en romige vanille geven de drank een goed fris zuurtje. De rosé bubbel is zelfs lekker bij een gezellig ontbijt met een gebakken eitje of in combinatie met een taartje. 

Borrelen met ALT Rosé 0.0

Mindful drinking 

Het bewust consumeren van alcohol is een levensstijl. Non-alcoholische dranken zijn niet alleen een fijn alternatief voor bijvoorbeeld vrouwen die zwanger zijn of mensen die überhaupt geen alcohol drinken. Het is ook veel gezonder. In een glas alcohol zitten gemiddeld 100 calorieën, waar een glas 0.0% sparkling rosé die we bij Anne&Max schenken minder dan 30 calorieën bevat. 

De term ‘mindful drinking’ wil niet persé zeggen dat je alle wijnflessen nu in één keer weg moet spoelen, maar dat je bewust wordt van het moment en de mate waarmee je drinkt. Voornamelijk jonge mensen kiezen er steeds meer voor om minder tot helemaal geen alcohol te consumeren. Er is dus steeds meer animo om te borrelen met alcoholvrije bier en wijn alternatieven, maar het is soms nog wel lastig om een lekkere variant te vinden. Gelukkig helpt World of Nix je bij de zoektocht naar smakelijke alternatieven. Zij zijn, net als Anne&Max, begonnen in Haarlem en verkopen in hun slijterijen inmiddels een groot aanbod alcoholvrije wijnen, bier en sterke dranken. 

Wat is alcoholvrij? 

Onder alcoholvrij verstaan we volgens de wet dranken waar minder dan 0.5% alcohol in zit. Die paar procent wordt nog steeds als alcoholvrij gezien doordat er tijdens het filterproces soms kleine restanten alcohol overblijven. Dat betekent niet dat het niet geheel zonder kan. Not-wines zijn namelijk alternatieven die je qua smaak doen denken aan een slok wijn. Alleen worden ze gemaakt van druivensap en extracten van bijvoorbeeld fruit. De ALT 0.0% sparkling rosé van World of Nix is het perfecte voorbeeld van zo’n not-wine. Volledig alcoholvrij, maar wel super lekker voor het borrelen! 

 

Kies jij met de feestdagen ook voor een alcoholvrije borrel? Kom in één van onze vestigingen langs om de 0.0% sparkling rosé alvast uit te proberen. 

Reserveer een feestdagenplank  

Meer verhalen