Menu

-

Vestigingen

Alle
Terug
Terug

Meer koffie minder papier

Door Max

24/06/2021

Duurzame stap voorwaarts

Anne&Max heeft een nieuwe duurzame to go cup. Deze is volledig recyclebaar én draagt bij aan een bebossingsproject in Ethiopië. Neem je favoriete koffie overal mee tijdens een romantische strandwandeling, een rondje stad met vriendinnen of op weg naar werk. De to go cup houd je koffie wel tot 45 min. warm.

Max, zullen wij samen een bos beginnen? Anne

De to go cup is gemaakt van gerecycled plastic van onder andere koffiebekers en is BPA vrij. Door de aanschaf van de to go cup help je mee met een bebossingproject in Ethiopië. Met lokale bewoners uit het vluchtelingenkamp Jewi in Gambella en de gastgemeenschap uit het omringende gebied worden er bomen geplant in een uitgeput natuurgebied om de grond weer vruchtbaar te maken en CO2 uitstoot te compenseren. Door de grond weer vruchtbaar te maken, wordt de grond weer bruikbaar voor het telen van gewassen en kunnen de bewoners weer leven van de grond en hier opbrengsten uit halen.  De to go cup gaat wel tot 10 jaar mee en is hij echt op of kapot; dan kan je hem weer inleveren bij Anne&Max. Wij zorgen ervoor dat deze op de juiste manier weer gerecycled wordt. 

Het gebruik van een re-usable cup willen wij graag stimuleren bij Anne&Max. Zo krijg je elke keer als je koffie komt halen voor in je cup 0,30 korting op je koffie. En als meer gasten hun eigen cup meenemen, dringt dit weer het gebruik van de papieren cup terug. Inmiddels zijn er al meer dan 120 bomen geplant en is het begin van het bos gemaakt. Help jij mee verder te groeien?

De to go cups zijn verkrijgbaar in twee maten en verschillende kleuren bij al onze vestigingen en in onze webshop.

Meer verhalen