Menu

-

Vestigingen

Alle
Menu
Home
Terug

Menu

-

Vestigingen

Alle
Menu
Home
Terug
Terug

MVO

Door Anne

22/04/2021

Meer dan een glimlach

Wie houdt niet van dat ene koffietentje op de hoek met die leuke medewerkers, goede koffie en lekkere biologische producten; een soort van huiskamer. 

En zo is Anne&Max ook begonnen. Al meer dan 15 jaar is Anne&Max een huiskamer in de stad. (Wij maakte al cappuccino’s toen je het melkschuim er nog op schepte.) En al 15 jaar doen we dat aan de hand van onze waarden: Open, Eerlijk, Zorgzaam, Betrokken en Respectvol. Als iets niet aan die normen voldoen… doen we het niet.  

Daarom hebben we al 15 jaar veelal bio, biodynamische, fairtrade, direct-trade, labelrouge of gewoon hele goede eerlijke producten met een bijzonder verhaal. Werken we al 15 jaar direct en indirect met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en werken we er al 15 jaar aan om elk jaar nog beter te worden in onze MVO doelstellingen. Of zoals we bij Anne&Max zeggen: zodat alles dat goed smaakt, ook goed voelt.* 

Lokaal, seizoensgebonden, glutenvrij, vegan, NON-GMO, palmolie-vrij; ja! Want hoewel alles anders is dan 15 jaar geleden (en sommige dingen weer opnieuw hetzelfde) en onze eerste zaak niet meer te vergelijken is met onze laatste geopende vestiging zijn de normen en de waarde hetzelfde gebleven en nog steeds actueel. Sterker nog, het lijkt wel of ze elk jaar actueler worden! 

Daarom willen we in alles flexibel zijn, steeds veranderen en meebuigen mits het voldoet aan onze missie (we zijn een huiskamer in de stad) en past binnen onze normen. Dat van vinden we van grootte waarde.

“Max, groen was altijd al mijn lievelingskleur. Anne”

Zodat alles wat goed smaakt, ook goed voelt

Met deze zin altijd in ons achterhoofd in alles wat wij doen, hebben wij dit jaar besloten het Anne&Max MVO team op te richten. Al 15 jaar werken wij  aan de hand van onze waarden: Open, Eerlijk, Zorgzaam, Betrokken en Respectvol, maar een concreet team die zich totaal richt op MVO was er nog niet. Het is een  team enthousiastelingen die voor verschillende facetten binnen Anne&Max duurzame doelen opstelden voor aankomend jaar.

Ik stel ze graag even aan jullie voor:

Jasmijn van den Thillart

Jasmijn is de hoofd-barista van Anne&Max en begeleidt o.a. de franchisenemers bij het streven naar de beste kwaliteit koffie door middel van trainingen, huiskamerbezoeken en examinering. Kwaliteit staat altijd voorop bij Jasmijn. Zij houdt zich bezig op MVO gebied met de bio certificering en het vinden van nieuwe samenwerkingspartners die overeenkomen met onze normen en waarden.

Nina den Iseger

Nina doet de online en offline marketing en communicatie van Anne&Max. Bij alles wat er hier binnen past, heeft zij wel een vinger in de pap(smoothiebowl). Zij houdt zich bezig op MVO gebied met de opzet van het loyaltysysteem, papierstroom reduceren en het project: de doorgeefbeker

Sander van Renesse

Sander leidt de verbouwingen van nieuwe Anne&Max vestigingen. Altijd op zoek naar de meest duurzame oplossing die past binnen het budget. Hij houdt zich bezig met het project gezamenlijk zonne-energie en de verschillende duurzame certificeringen in de bouw.

 

Nieuwsgierig geworden naar de plannen van Anne&Max? Lees hier het hele rapport: MVO rapport Anne&Max

Meer verhalen

Jouw huiskamer in de stad